EUROLYGA 2023

Gera žinia: šalys agresorės nedalyvaus svarbiausiose Europos vandens sporto varžybose

Savaitgalį Madeiroje (Portugalija) vykusiame Europos plaukimo federacijos (LEN) kasmetiniame kongrese buvo pristatytas anksčiau LEN valdybos priimtas sprendimas neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti LEN organizuojamose varžybose.

Iš kairės: Saulius Binevičius, LEN viceprezidentas Josip Varvodić, LEN prezidentas Antonio da Silva, Justas Kalinauskas.<br>„LTU Aquatics“ nuotr.
Iš kairės: Saulius Binevičius, LEN viceprezidentas Josip Varvodić, LEN prezidentas Antonio da Silva, Justas Kalinauskas.<br>„LTU Aquatics“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 2:45 PM

Plaukimą, šuolius į vandenį, dailųjį plaukimą ir vandensvydį Senajame žemyne kuruojanti LEN įsiklausė į principingą ir aiškią Lietuvos bei kitų Šiaurės Europos („Nordic“) šalių palaikomą poziciją prieš Rusijos ir Baltarusijos piliečių dalyvavimą tarptautinėse varžybose.

Šių valstybių atstovų varžymasis svarbiausiuose vandens sporto šakų čempionatuose buvo aptartas ir prieš tai įvykusio „Nordic“ kongreso darbotvarkėje. Šiaurės Europos plaukimo federacija, kuriai vadovauti neseniai išrinkta danė Pia M. Johansen, išreiškė nepritarimą „World Aquatics“ sprendimui leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams varžytis kaip neutraliems atletams.

„Rugpjūtį Dnipre sugriautas dar vienas vandens sporto centras. Kaip skelbė Ukrainos plaukimo federacija, tai jau penktasis olimpinio dydžio baseinas, subombarduotas nuo Rusijos invazijos pradžios. Karas tęsiasi, todėl nėra jokių naujų aplinkybių, kurios leistų persvarstyti, ar įsileisti į varžybas Rusijos ir Baltarusijos sportininkus varžytis, kai toliau apšaudomos Ukrainos sporto bazės ir kiti civiliniai objektai, o ukrainiečiai kasdien rizikuoja savo gyvybėmis. Džiaugiamės, kad Europos vandens sporto šakų šeima tą supranta ir rodo vienybę remiant Ukrainą“, – sprendimą sveikino „LTU Aquatics“ prezidentas Saulius Binevičius.

LEN iždininkė Andida Bouma kongreso delegatus informavo, kad bendra piniginių prizų ir paramos suma federacijoms per praėjusius metus išsaugo iki 1,7 mln. eurų, įskaitant 124 tūkst. eurų paramą Ukrainos sportininkams.

Sekant „World Aquatics“ pavyzdžiu, kongrese taip pat vienbalsiai buvo pritarta siūlymui oficialiai pakeisti LEN pavadinimą į „European Aquatics“.

„Džiugu, kad ir Europos plaukimo federacija žengė šį žingsnį. Šiemet mūsų organizacijoje įvyko toks pat savalaikis pokytis, todėl džiaugiamės sutampančiu „European Aquatics“ požiūriu į sporto rinkodarą, komunikaciją ir dar glaudesne vandens sporto šakų integracija“, – sakė „LTU Aquatics“ generalinis sekretorius Justas Kalinauskas.

Kongreso metu be delegatų patvirtintų metinių finansinių ataskaitų ir Etikos kodekso buvo paskelbta apie organizacijoje steigiamą nepriklausomą specialų skyrių („Integrity Unit“) kovai su visų formų korupcija ir nusižengimais etikai.

Atsinaujinanti „European Aquatics“ šiemet Dubline (Airija) pirmą kartą surengė Europos U23 plaukimo čempionatą, o lapkričio pabaigoje Madeiroje įvyks debiutinis Europos veteranų plaukimo čempionatas trumpajame 25 m baseine.

Kitas „European Aquatics“ kongresas bus surengtas sausio 27 dieną Graikijos sostinėje Atėnuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.