EUROLYGA 2023

„Teniso namų“ čempionais tapo ir buvę profesionalai, ir – savamoksliai

Finalo susitikimais Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje baigėsi didžiausios Lietuvoje teniso platformos „Teniso namai“ organizuotas Vasaros vienetų tęstinis teniso turnyras. Tris mėnesius jame varžėsi tūkstantis teniso mėgėjų ir buvusių profesionalių žaidėjų. Tai buvo stambiausias kada nors Lietuvoje organizuotas vienetų turnyras, surinkęs rekordinį dalyvių skaičių.

 Benas Majauskas<br> A. Četkausko nuotr.
 Benas Majauskas<br> A. Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 12:35 PM

Įnirtingos teniso kovos vyko dešimtyje skirtingų divizionų. Pajėgiausiame divizione Vilniuje jau trečią titulą iš eilės laimėjo buvęs profesionalus teniso žaidėjas Benas Majauskas. Masters diviziono finale jis 6:4 6:0 įveikė Tadą Skairį.

„TOP Challenge“ diviziono nugalėtoju Vilniuje pirmą kartą tapo Donatas Bingelis, jau aštuonerius metus dalyvaujantis tęstiniuose teniso turnyruose. Turnyro finale jis 1:6 7:6 11:9 palaužė Domantą Pikūną. Daug fizinių ir psichologinių pastangų žaidėjams kainavęs susitikimas truko net 2 valandas ir 20 minučių.

„Mano varžovas tris kartus turėjo šansą laimėti susitikimą, labai gerai gynėsi. Vienas geimas tęsėsi net trečdalį valandos. Pirmame sete daug klydau, o antrame pakeičiau žaidimo taktiką. Tai ir leido man atsitiesti. Laimėjau, nes šiam turnyrui ruošiausi itin atsakingai, dalyvavau įvairiuose savaitgaliniuose turnyruose, palaikiau sportinę formą“, – pasakojo D. Bingelis.

Įdomu, jog Donatas gimė ir užaugo mažame Merkinės miestelyje, kuriame dešimt metų žaidė futbolą, krepšinį ir šoko tautinius šokius. Jis pripažįsta, kad yra teniso savamokslis, pažintį su šiuo sportu pradėjęs „YouTube“ kanale.

Dar vienas intriguojantis finalinis susitikimas vyko penktame Vilniaus divizione, kuriame susitiko du geri draugai Žygintas Narkus ir Simonas Steponaitis. Pergalę rezultatu 6:4 6:3 iškovojo Žygintas.

„Į turnyrą atėjau gerai pažaisti, nors, neslėpsiu, jaučiau, kad galiu jį ir laimėti. Finale teko pasitikrinti jėgas su savo geriausiu draugu, buvusiu paplūdimio tinklinio partneriu. Prieš metus abu kartu pradėjome žaisti tenisą. Finalas sukėlė daug jaudulio, be to mėšlungis traukė kojos raumenis. Manau, kad paplūdimio tinklinio aikštelėje įgytas atletiškumas bei dažnos treniruotės su treneriu ir kolegomis prisidėjo prie šios pergalės“, – kalbėjo Ž. Narkus.

Divizionų čempionais taip pat tapo Emilis Jukna, Šarūnas Kaminskas, Valdas Papečkys, Greta Aidukaitė, Saulė Liatukaitė, Oksana Konovalova, Judita Eidukaitienė.

„Teniso namai“ yra didžiausia daugiau nei 12 metų veikianti tenisininkų interneto platforma ir teniso turnyrų organizatorius Lietuvoje. Projektas jungia daugiau nei 4000 teniso entuziastų visoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.