EUROLYGA 2023

L. Simėno įvarčiai nukalė vieną didžiausių turo staigmenų Šveicarijos rankinio čempionate

Šveicarijos rankinio čempionate geriausias rungtynes sužaidė Ženevos „Chenois“ klubo naujokas Lukas Simėnas. Trečiame ture aukščiausios lygos naujokai pateikė staigmeną ir svečiuose sužaidė lygiosiomis 28:28 su vienu iš čempionato favoritų, į EHF Europos lygos grupių varžybas patekusiu Vinterturo „Pfadi“ klubu.

 L. Simėnas.<br>„Chenois“ nuotr. 
 L. Simėnas.<br>„Chenois“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-20 11:51

Lemiamu rungtynių momentu lyderio vaidmens ėmęsis ir persilaužimą rungtynėse padėjęs pasiekti L. Simėnas rungtynių pabaigoje tiksliu metimu išplėšė lygiąsias. Iš viso lietuvis pelnė 5 įvarčius ir „Chenois“ komandoje buvo tarp rezultatyviausiųjų.

Tačiau pratęsti sėkmingos serijos lietuvio atstovaujamai ekipai nepavyko. Ketvirtame ture „Chenois“ rankininkai namuose 28:37 pralaimėjo turnyrinės lentelės apačioje esančiam Sankt Galeno „St.Otmar“ klubui. Šįkart L. Simėnas tik kartą metė į vartus ir įvarčių nepelnė. Per ketverias rungtynes 3 taškus surinkę „Chenois“ rankininkai užima 8-ą vietą tarp 10-ies komandų.

Rumunijos čempionate tarpusavyje susitiko lietuvių savo gretose turintys „CSM Bacau“ ir „Buzau“ klubai. Pergalę rezultatu 30:28 šventė namuose žaidusi „CSM Bacau“ komanda. Nugalėtojams atstovaujantis Gabrielius Virbauskas įvarčiais nepasižymėjo. „Buzau“ ekipai Aidenas Malašinskas pelnė 5 įvarčius ir savo komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą. Lukas Juškėnas įvarčių nepelnė. „CSM Bacau“ rankininkai užima 5-ą vietą, „Buzau“ yra 9-oje pozicijoje.

Prancūzijos čempionato antrame ture apmaudų pralaimėjimą patyrė Gerdo Babarsko atstovaujama „Aix“ komanda. Svečiuose su „Dunkerque“ ekipa susitikę „Aix“ rankininkai iki rungtynių pabaigos likus 6 min. pirmavo net 31:26, tačiau vėliau pateko į duobę ir pralaimėjo minimaliu skirtumu 32:33. Daugiausia gynyboje žaidęs G. Babarskas įvarčiais nepasižymėjo. 2 taškus turintis „Aix“ užima 10-ą vietą.

Austrijos čempionato trečiame ture pirmą pralaimėjimą patyrė Hardo „Alpla“ komanda su Karoliu Antanavičiumi. „Alpla“ rankininkai svečiuose 25:30 pralaimėjo lygos lyderiui „Linz“ klubui. K. Antanavičius pelnė 3 įvarčius. Dvi pergales ir vieną pralaimėjimą turinti „Alpla“ nukrito į 5-ą vietą.

Islandijos čempionate be taškų lieka „Selfoss“ komanda, kurios vartus gina Vilius Rašimas. Antrame ture „Selfoss“ išvykoje 21:37 pralaimėjo „Afturelding“ ekipai. V. Rašimas atrėmė 5-is metimus iš 24-ių. Paskutinėje 12-oje vietoje esanti „Selfoss“ komanda kitame ture namuose priims čempionato lyderį „Valur“ klubą. Praėjusį savaitgalį EHF Europos taurės turnyre „Valur“ rankininkai Garliavoje dukart nugalėjo Kauno „Granitą-Karį“ ir pateko į antrą etapą.

Užsienio klubuose rungtyniaujančių Lietuvos rankininkų gretas praretino traumos.

Vokietijos aukščiausios lygos rungtynes praleido Jonas Truchanovičius. „Stuttgart“ komandai atstovaujantis lietuvis dėl kojos raumens traumos praleido rungtynes su „Bundesliga“ lyderiu „Melsungen“ klubu. Be J. Truchanovičiaus žaidę „Stuttgart“ rankininkai svečiuose patyrė pralaimėjimą 27:35 ir nukrito į 15-ą vietą. J. Truchanovičiui atliekami kojos galinio raumens tyrimai, po kurių paaiškės kiek laiko jis negalės rungtyniauti.

Trauma pristabdė ir Lenkijos čempionate įspūdingai debiutavusį bei į simbolinį „Superliga“ pirmo turo septynetą išrinktą Deividą Virbauską. „Azoty Pulawy“ komandai atstovaujantis lietuvis gavo peties traumą rugsėjo 6 d. vykusiose rungtynėse su Plocko „Wisla“ ir praleido jau dvejas rungtynes. Po tyrimų paaiškėjo, kad D. Virbauskas negalės žaisti mažiausiai iki lapkričio pradžios. Be lietuvio likusi „Azoty Pulawy“ komanda po baudinių 33:35 pralaimėjo Opolės „Gwardia“ ekipai ir išliko 5-oje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.