EUROLYGA 2023

Jaunuolius lenkiantis 84-erių dviratininkas: „Judėjimas yra gamtos prievolė“

„Tikiuosi, būsiu neblogos formos“, – laukdamas sekmadienį Vilniuje vykstančio MTB dviračių maratonų taurės etapo ištarė Jonas Vilūnas. 84-erių veteranas MTB lenktynėse Anykščiuose už nugaros paliko net pusšimtį varžovų, o per metus dviračiu įveikia daugiau kilometrų nei automobiliu.

Jaunuolius lenkiantis 84-erių dviratininkas: „Judėjimas yra gamtos prievolė“.<br> MTB.lt nuotr.
Jaunuolius lenkiantis 84-erių dviratininkas: „Judėjimas yra gamtos prievolė“.<br> MTB.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 4:49 PM

„MTB dviračių varžybose reguliariai dalyvauju nuo 2015 metų. Numintų kilometrų apskaitos nevedu, bet visą žiemą treniravausi ir dabar kokius keturis kartus per savaitę įveikiu po 40 kilometrų kalnuotomis vietovėmis. Per metus susirenka 4–5 tūkstančiai kilometrų. Žinau, kad automobiliu nuvažiuoju mažiau nei kalnų dviračiu“, – šyptelėjo meile sportui trykštantis J.Vilūnas.

Kalnų dviračių varžybose vilnietis dalyvauti pradėjo tik perkopęs 70-metį. Tačiau sportas svarbią vietą jo gyvenime užėmė visada. „Pradėjau sportuoti su slidėmis 14 metų. Užimdavau institute aukštas vietas, patekau į Lietuvos rinktinę. Dalyvaudavau labai daug varžybų, o vėliau patekau ir į Tarybų Sąjungos rinktinę. Pagrinde buvo slidinėjimas, o kai žiemos suprastėjo, nuo 70 metų, pasirodžiau su dviračiu. Buvau geroje fizinėje kondicijoje ir nebuvo problemų. Ir dabar tokiame amžiuje pravažinėju nemažai – numinti 40–50 kilometrų man nesunku“, – pasakojo J.Vilūnas.

Dalyvavimu vien tik vietinėse varžybose senjoras neapsiriboja. Štai praėjusį savaitgalį jis dalyvavo MTB lenktynėse Lenkijoje. Kokia J.Vilūno geros fizinės būklės paslaptis?

„Esu eilinis žmogus, kuris vertina judėjimą bet kokia forma. Dabar dviračiai, anksčiau buvo bėgimas, maratonas, bėgdavau gana stambiose varžybose ir dešimtuke buvau Lietuvos čempionate. Aktyviai sportuojant, judant, ateina tas rezultatas. Gal tie, kurie nesportuoja, tas mintis veja, bet faktiškai tai yra gamtos prievolė. Judėjimas man yra būtinybė, tą daryti pradėjau anksti.

Gamta dovanoja tokius ilgus metus – 84-erių be lazdelės nedaug kas vaikšto. Man atsilyginta, tik ne iš kažkokios institucijos, o iš gamtos“, – nusišypsojo J.Vilūnas. MTB dviračių maratonų taurės etape Vilniuje jėgas išbandyti turėtų daugiau nei 700 šio sporto entuziastų. Dalyviai turės įveikti nuo 1 iki 3 ratų, kurio vieno ilgis – 21 km. Vaikų varžybų dalyviai įveiks ne ilgesnę nei 5 km trasą, o darželinukai – iki vieno kilometro.

Tai paskutinis šio sezono MTB dviračių maratonų taurės etapas, po kurio paaiškės ir 2023 metų sezono nugalėtojai. Bendroje įskaitoje šiuo metu pirmauja „RealBean.eu“ ekipos atstovai Artūras Kazakevičius ir Viltė Kriaučiūnaitė.

Išankstinė registracija į Vilniaus etapą baigsis ketvirtadienį. Varžybų rėmėjas – Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.