EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio lygoje – įtikinama čempionų pergalė ir staigmena sostinėje

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) sužaistos trejos rungtynės. Centrinėmis rungtynėmis buvo Vilniaus „Amber“ ir Klaipėdos „Dragūno“ dvikova. Abi komandos šį sezoną dalyvauja EHF Europos taurės turnyre. „Amber“ pirmame etape turėjo pripažinti Italijos „Brixen“ klubo pranašumą, o „Dragūnas“ kovas pradės nuo antrojo etapo.

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) sužaistos trejos rungtynės. <br>Rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankinio lygoje (LRL) sužaistos trejos rungtynės. <br>Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

2023-09-21 11:20

Atkakliai vykusio pirmo kėlinio pabaigoje svečiuose žaidę „Dragūno“ rankininkai įgijo keturių įvarčių persvarą 15:11. Po pertraukos uostamiesčio ekipa dar labiau nutolo nuo vilniečių ir apčiuopiamą persvarą išlaikė iki finalinės sirenos. „Dragūnas“ šventė pergalę rezultatu 28:22 ir į savo sąskaitą įsirašė antrą pergalę iš tiek pat galimų. „Amber“ komandai tai buvo pirmos čempionato rungtynės.

„Dragūną“ į priekį vedė po 7 įvarčius pelnę Karolis Stropus ir Tomas Drakšas, 6 įvarčius prie pergalės pridėjo Mykolas Lapiniauskas. „Amber“ gretose rezultatyviausias buvo ukrainietis Olehas Ivančenko, pelnęs 6 įvarčius, 5 kartus pasižymėjo Matas Aukštikalnis, 4 – Ernestas Stvolas.

„Pergale esam patenkinti, bet kuris treneris būna patenkintas žaidimu. Sunkiai įsivažiuojam, gynyboje daug nesusikalbėjimo, trūksta greito puolimo. O „Amber“ ambicinga komanda ir pergalė nebuvo lengva. Sezono pradžioje buksuojam ir turim daug dirbti ir daug ką gerinti. Reikia juodai dirbti, nes jeigu dirbsi baltai, tai nieko nebus. Gerai, kad turim iš Islandijos grįžusį patyrusį Karolį Stropų. Jo patirtis, sukaupta užsienio klubuose ir Lietuvos rinktinėje, priduoda daug ramybės, gerų sprendimų puolime ir gerai, kad jaunimas noriai perima tą patirtį“, – sakė praėjusį sezoną LRL sidabrą iškovojusio „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Mūsų komanda labai jauna ir neturim tokių patyrusių žaidėjų, kaip Karolis Stropus varžovų gretose, ar rinktinėje rungtyniaujantys „Dragūno“ krašto žaidėjai. Pas mus potencialo tikrai yra, bet dar esam jauna komanda ir žaidimas būna banguotas. Būna gerų atkarpų tiek puolime, tiek gynyboje. Bet po to krentame į duobę. Trūksta patirties, bet ji ateis su kiekvienom rungtynėm“, – vylėsi „Amber“ naujokas, praėjusį sezoną Prancūzijoje rungtyniavęs vartininkas Lukas Gurskis.

Užtikrinta pergale sezoną pradėjo čempionų titulą ginantys Vilniaus „Šviesos“ rankininkai. „Šviesa“ svečiuose 33:26 (19:11) nugalėjo antrą pralaimėjimą patyrusią Panevėžio „SC-RSSG-Grifo“ komandą.

Nugalėtojams Valdas Drabavičius pelnė 8 įvarčius, Tadas Rasakevičius – 6, Mantas Urvikis – 3. Panevėžio ekipai 5 įvarčius pelnė Petras Očikas, 4 įvarčius įmetė Radvilas Adomonis.

Staigmena užfiksuota sostinėje. HC „Vilnius“ savo aikštelėje po permainingos kovos 33:31 (14:18) įveikė praėjusio sezono prizininką Kauno „Granitą-Karį“.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo Vaidas Drevinskas, pelnęs 9 įvarčius. Martynas Lapinskas prie pergalės pridėjo 7 įvarčius. Kauno komandai, kuri praėjusį savaitgalį Europos taurės turnyre atkakliai kovojo su tituluotu Reikjaviko „Valur“ klubu, Titas Janušonis pelnė 7 įvarčius, po 6 kartus pasižymėjo Andrius Montvilas ir Modestas Štarolis.

Trečias LRL turas vyks rugsėjo 30 dieną. Sostinės derbyje „Šviesa“ susitiks su „Amber“, HC „Vilnius“ priims „Dragūną“, o „Granitas-Karys“ rungtyniaus su Alytaus „Varsa-Stronglasu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.