EUROLYGA 2023

„Kaunas City“ pradeda kovas IIHF Kontinentinėje taurėje

Šiandien (penktadienį) Kauno ledo rūmuose startuoja 2023–2024 metų IIHF Kontinentinės taurės sezonas, kurį nuo pirmo etapo pradės ir „Kaunas City“ komanda.

 Lukas Zukauskas<br> hockey.lt nuotr.
 Lukas Zukauskas<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

Sep 22, 2023, 1:26 PM

Lietuvos čempionų klubas turnyre užims šeimininkų funkcijas ir priims Estijos, Kroatijos bei Islandijos čempionus. Pirmajame etape į dvi grupes suskirstytos komandos grumsis dėl galimybės tęsti savo pasirodymą IIHF Kontinentinėje taurėje. Kitame etape kovas toliau tęs tik savo grupių nugalėtojai.

„Kaunas City“ komandai tai bus debiutas šiame turnyre: iki tol šiame turnyre savo jėgas buvo išbandžiusi tik Elektrėnų „Airwell Energija“ ir pastaruosius du sezonus į šį turnyrą deleguota „7bet-Hockey Punks“ komanda. Visgi, iki šiol per daugybę bandymų sėkmė pirmajame etape lietuviams šypsojosi vos kartą: 2004–2005 metų sezone, kai Elektrėnų atstovai įveikė pirmojo etapo kovas.

Varžovai – be didelės patirties

Tarp visų keturių šios grupės komandų, nė viena negali pasigirti tuo, jog būtų reguliari IIHF Kontinentinės taurės dalyvė. Be kauniečių turnyre debiutuos ir Islandijos „Skautafelag Reykjavikur“ bei Estijos „HC Panter“ klubai. Kiek daugiau patirties savo istorijoje turi „KHL Zagreb“, bet per pastarąjį dešimtmetį ji tarptautinėse varžybose dalyvavo vos kartą, 2019–2020 metų sezone.

Geriausiai lietuviams pažįstama turėtų būti „HC Panter“ komanda, kuri kartu su trimis Lietuvos klubais varžosi OHL Baltijos lygoje. Visgi, estai iki šiol vis dar nežaidė su lietuviais, todėl tarpusavyje savo jėgų balanso pasitikrinti jie dar nespėjo.

Per mažiau nei dvi savaites nuo OHL Baltijos lygos starto „Panter“ spėjo sužaisti jau penkerias rungtynes, bet ne vieną Estijos rinktinės narį į savo gretas prisiviliojusiems Estijos čempionams iki šiol nustebinti klubų iš Latvijos nepavyko. Vos kartą triumfavę ir dviem taškais besidžiaugę estai buvo priversti kur kas dažniau po rungtynių su pergale sveikinti savo varžovus.

„Skautafelag Reykjavikur“ šansą debiutuoti šiose varžybose gavo, kai po penkiolikos metų pertraukos Islandijoje atėmė čempionų titulą iš to paties pavadinimo „Skautafelag Akureyrar“ komandos. Vietiniais žaidėjais besiremianti komanda turi vos vieną legionierių ir negali pasigirti aukštame lygyje save išbandžiusiais ledo ritulininkais, bet turi privalumą dėl susižaidimo: dauguma jų ledo ritulininkų kartu rungtyniauja jau daugybę metų.

Įprastai islandų klubai dėl bilieto į kitą etapą nekovoja, o paskutinį kartą pergalę jie iškovojo dar 2018–2019 metų sezone. Tiesa, tada jau minėta „Skautafelag Akureyrar“ sugebėjo patekti į kitą turnyro etapą. Visgi, po šio sezono islandų žaidimo kreivė krito, o vieninteliame jų vizite į Lietuvą juos nugalėjo ir „7bet-Hockey Punks“ ledo ritulininkai.

Be legionierių į Kauną atvykusi „KHL Zagreb“ yra vienintelė šios grupės komanda pernai nelaimėjusi savo gimtojo čempionato. Į priekį jie užleido „Mladost“ ekipą, bet šiems atsisakius minties varžytis šiame turnyre, jie pasinaudojo proga sugrįžti į tarptautinius vandenis.

Kroatijos ledo ritulio klubai, panašiai kaip ir Baltijos šalių komandos, ledo ritulį lygį bando kelti besigrumdami pirmenybėse su kaimyninių šalių klubais. Jie žaidžia bendroje lygoje su Serbijos ir Slovėnijos komandomis. Tiesa, pernai „KHL Zagreb“ atsisakė galimybės dalyvauti šios lygos kovose, o šiemetinės pirmenybės dar nestartavo, tad kroatams gali trūkti ir žaidybinės praktikos.

„Kaunas City“ – pasiruošę naujam iššūkiui

Lietuvos atstovai „Kaunas City“ ledo ritulininkai naujiems iššūkiams ruošėsi jau nuo rugpjūčio mėnesio. Ilgas pasiruošimas naujam sezonui, panašu, kad sezono pradžioje duoda vaisių: OHL Baltijos čempionate kauniečiai laimėjo abu pirmuosius susitikimus.

Po praėjusio sezono, kuriame „Kaunas City“ pirmą kartą tapo Lietuvos čempionais, jų sudėtis gerokai pasikeitė. Pasikeitė ir pats sudėties formavimo modelis: jei pernai pagrindines roles užėmė mūsų šalies atstovai, tai šiemet į savo gretas jie priviliojo net 13 legionierių.

Dalis kauniečių legionierių yra paragavę ir aukšto ledo ritulio lygio. Ondrejus Machala ir Michalas Machačas išbandė save aukščiausioje Čekijos ledo ritulio lygoje ir nors ten įsitvirtinti jiems nepavyko, tarp šios šalies ledo ritulio žvaigždžių jie sukosi ne po vieną sezoną. O. Machalai teko pažaisti ir su didžiausia šios šalies ledo ritulio legenda Jaromiru Jagru.

Geras pasiruošimas varžyboms, namų aikštės pranašumas ir ambicingai nusiteikusi komandos komplektacija leidžia „Kaunas City“ į turnyrą atvykti viliantis, jog jų kelias IIHF Kontinentinėje taurėje nesibaigs ties šiuo etapu. Triumfo savo grupėje atveju, kauniečiai spalį vyktų į Serbiją, kur jų lauktų šios šalies, Ukrainos bei Vengrijos stipriausi klubai.

Bilietus į rungtynes galite įsigyti bilietai.lt portale. Negalintys atvykti į Kauno ledo rūmus, rungtynes galės tiesiogiai stebėti Sport1 kanalu ir „Kaunas City“ Youtube paskyroje.

Turnyro tvarkaraštis:

Spalio 22 d. 15:00 val. „HC Panter“ – „Skautafelag Reykjavikur“ 18:30 val. „Kaunas City“ – „KHL Zagreb“

Spalio 23 d. 13:00 val. „Skautafelag Reykjavikur“ – „KHL Zagreb“ 16:30 val. „Kaunas City“ – „HC Panter“

Spalio 24 d. 13:00 val. „KHL Zagreb“ – „HC Panter“ 16:30 val. „Kaunas City“ – „Skautafelag Reykjavikur“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.