EUROLYGA 2023

R. Bučinskytės pasirengimas didžiajam startui paralimpinėse žaidynėse prasideda Peru

Raimeda Bučinskytė pirmadienį nukreips ginklą į taikinį Peru sostinėje Limoje, kur tik geriausios šaulės iš visos visos planetos grumsis dėl pasaulio čempionato medalių ir bilietų į Paryžiaus paralimpines žaidynes. Paralimpinį kelialapį jau turinčios lietuvės tikslas bus ilgalaikis – tobulėjimas, orientuotas į sėkmingą startą kitais metais žaidynėse Prancūzijoje.

 Raimeda Bučinskytė<br> R.Bučinskytės asmeninio archyvo nuotr.
 Raimeda Bučinskytė<br> R.Bučinskytės asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 9:25 AM

Nors nuo sidabrinio Raimedos starto Europos para čempionate Roterdame, kur šaulė pelnė bilietą į Paryžiaus paralimpines žaidynes, jau praėjo mėnuo, Lietuvos paralimpinės rinktinės šaulė vis dar priiminėja sveikinimus net ir Peru sostinėje Limoje, kurią nuo Vilniaus skiria net 11,5 tūkstančio kilometrų ir aštuonios laiko juostos.

„Esu kiek nustebusi, kad daug kas rodo dėmesį. Pavyzdžiui, varžovė iš Kubos pasveikino, nors jai Europos čempionatas, atrodytų, neaktualus. Bet sakė, kad viską sekė ir matė mane, pasveikino.

Čia teisėjauja vienas vokietis, jis prie manęs priėjo ir labai nuoširdžiai sveikino patekus į Paryžiaus žaidynes. Nustebau, kad žmogus iš Vokietijos taip palaiko mane. Pakalbėjome ir paaiškėjo, kad jo žmona iš Lietuvos. Labai smagu“, – šypsojosi Raimeda.

Šaulė iš Lietuvos šį kartą į startą stos jau kaip viena iš favoričių, bet stengiasi savęs neapkrauti tokiomis mintimis, kad jos neblaškytų.

„Į visas varžybas žiūriu labai rimtai, neleidžiu sau atsipalaiduoti. Telkiu dėmesį į šaudymo techniką, apgalvoju visus elementus. Mintys apie tai, kad tai yra pasaulio čempionatas, kad čia yra didelė atsakomybė, būtų tik papildomas stresas ir numuštų tą koncentraciją. Tiesiog nuteikiu save, kad padarysiu viską, ką galiu ir moku“, – artėjant startui sakė R.Bučinskytė.

Raimeda vis dar pratinasi prie laiko juostos pasikeitimo – laikas Peru ir Lietuvoje skiriasi net aštuoniomis valandomis. O iš Šiaulių į Limą kelionė truko net 40 valandų.

„Paskutines 24 iš šių valandų teko praleisti sėdimoje padėtyje, o dar prisidėjo tas laiko skirtumas. Po kelionės jaučiausi išties labai pavargusi. Popiet jau norisi eiti miegoti, o vidury nakties akys jau didelės, nebemiegu. Kol kad dar sunku, bet iki starto liko pora dienų, tikiuosi per jas įprasti išmiegoti visą naktį.

Čia suvažiavo sportininkai iš 54 pasaulio šalių, daug jų seniai pažįstu, nuolat bendraujame. Man įprastai nesunku kalbėti su ispanais ar Pietų Amerikos atstovais ispaniškai, su kitais anglų kalba, su ukrainiečiais rusiškai, bet dabar dėl tų laiko pokyčių sunku persijungti, painiojasi tos kalbos. Jaučiuosi tokia lengvai apgirtusi, nors geriu vien tik vandenį“, – juokėsi šaulė.

Raimeda atskleidė, kad susidoroti su iššūkiais Peru stengiasi susidoroti ir pritaikydama naujas žinias, įgytas dalyvaujant rugsėjį startavusioje Elitinėje paralimpiečių akademijoje. Konkrečiai – pasitelkti naujas kvėpavimo technikas.

„Tikiuosi, kad su kvėpavimo pratimų pagalba man pavyks išlaikyti aštrų protą varžybų metu. Šaudyme kvėpavimas yra ypatingai svarbus. Peru mano tikslas yra save stebėti, atrasti silpnąsias puses ir jas kaip įmanoma sustiprinti iki to didžiojo starto Paryžiuje už 11 mėnesių“, – sakė pirmoji Lietuvos sportininkė, iškovojusi bilietą į Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Raimedos Bučinskytės startas P2 pratime – šaudymo iš 10 metrų pneumatiniais pistoletais rungtyje – įvyks rugsėjo 25 d., pirmadienį 22.45 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.