EUROLYGA 2023

„Formulės 1“ lenktynėse Suzukoje – M. Verstappeno pergalė ir puikus „McLaren“ pasirodymas „Red Bull“ užsitikrino pirmąją vietą konstruktorių įskaitoje

Maxas Verstappenas po prastų lenktynių Singapūre atsirevanšavo Japonijoje. „Red Bull“ pilotas finišavo pirmas Japonijoje (Suzuka) ir priartėjo prie dar vieno čempiono titulo asmeninėje įskaitoje. Negana to, po šių lenktynių „Red Bull“ užsitikrino čempionų vardus konstruktorių (komandų) įskaitoje.

 Maxas Verstappenas<br> Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas<br> Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas ir „Red Bull“ komanda, kuri po šių lenktynių užsitikrino konstruktorių įskaitos nugalėtojų vardą <br> Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas ir „Red Bull“ komanda, kuri po šių lenktynių užsitikrino konstruktorių įskaitos nugalėtojų vardą <br> Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas<br> SPO/Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas<br> SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 24, 2023, 9:56 AM, atnaujinta Sep 24, 2023, 9:59 AM

Singapūre olandas finišavo vos penktas, tačiau lenktynininkas greitai atsigriebė ir lenktynėse Suzukoje buvo nesustabdomas, kur praktiškai visas lenktynes buvo pirmas.

Antrą ir trečią vietas iškovojo „McLaren“ pilotai. Antrose lenktynėse paeiliui antras finišavo britas Lando Norrisas. Trečiąją vietą lenktynėse iškovojo jo komandos draugas australas Oscaras Piastri. Jaunasis australas pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą, o kartu visai neseniai pratęsė sutartį su „McLaren“ ekipa. Beje, šis podiumas, kurį O.Piastri iškovojo Suzukoje, yra pirmasis jo karjeroje.

„Aš šias lenktynes prisiminsiu labai labai ilgą laiką. Aš esu labai dėkingas savo komandai. Pasaulyje nėra daug žmonių, kurie gauna tokią galimybę lenktyniauti, o kartu ir lipti ant podiumo. Aš tai jau padariau savo pirmajame sezone „Formulėje 1“, – sakė australas O.Piastri.

Ketvirtas finišavo monakietis Charlesas Leclercas („Ferrari“), o penktas – daugkartinis „Formulės 1“ čempionas Lewisas Hamiltonas.

Šios lenktynės nenusisekė meksikiečiui ir M.Verstappeno komandos draugui Sergio Perezui. Lenktynininkas gavo ne vieną baudą ir pakliuvo į ne vieną avariją, ko pasėkoje grįžo į aptarnavimo juostą ir buvo užbaigęs lenktynes. Tiesa, „Red Bull“ pilotas grįžo į lenktynes tam, kad atitarnautų savo penkių sekundžių baudą, kurią gavo saugos automobilio stadijoje.

Lenktynėse taip pat nepavyko išvengti ir avarijų. Jau pirmajame rate buvo užfiksuotas incidentas, kur „Williams“ piloto Alexanderio Albono bolidas pakilo nuo žėmės, o kartu buvo atsitrenkęs ir į kitas mašinas. Po šio incidento į trasą buvo iššauktas saugos automobilis, tačiau saugos automobilio fazė pernelyg ilgai nesitęsė, o A.Albonas taip ir lentkynių nebaigė.

10-ajame rate į incidentą pakliuvo suomis Valtteri Bottas („Alfa Romeo“), kuris turėjo kontaktą su kitu „Williams“ lenktynininku Loganu Sargeantu. Būtent dėl kontakto su juo V.Bottas nebaigė lenktynių, o po kurio laiko iš „Grand Prix“ pasitraukė ir L.Sargeantas.

Lenktynių taip pat nebaigė abu „Williams“ pilotai A.Albonas ir Loganas Sargeantas, o kartu su jais iš kovos pasitraukė Valtteri Bottas („Alfa Romeo“) ir Lance‘as Strollas („Aston Martin“).

Galutinė rikiuotė:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo