EUROLYGA 2023

MTB dviračių maratonų taurės sezono nugalėtojai – Viltė Kriaučiūnaitė ir Artūras Kazakevičius

Sekmadienį Vilniuje vyko baigiamasis sezono MTB dviračių maratonų taurės etapas, kuriame paaiškėjo 2023 metų čempionai. Bendros įskaitos nugalėtojais tapo „RealBean.eu“ komandos dviratininkai Artūras Kazakevičius ir Viltė Kriaučiūnaitė, nors Vilniaus etape greičiausi buvo ne jie.

Sekmadienį Vilniuje vyko baigiamasis sezono MTB dviračių maratonų taurės etapas.<br>Ž.Kavaliauskaitės nuotr.
Sekmadienį Vilniuje vyko baigiamasis sezono MTB dviračių maratonų taurės etapas.<br>Ž.Kavaliauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 1:59 PM

61,8 km distancijoje pirmas finišo liniją kirto praėjusio sezono lauretas Eimantas Gudiškis („Colibri Cycling“), 1 min. 9 sek. pranokęs Šarūną Pacevičių (Laikyk Kardaną – KSM „Gaja“). Trečią vietą užėmęs Venantas Lašinis (Atletukalve.lt) atsiliko 2 min. 38 sek.

„Pirmą ir antrą ratą planavome padėti Justui (Ožiūnui – aut. past.), jei jis gerai jausis. Tačiau neatrodė, kad Justas šiandien turėtų tokias kojas, kad galėtų pakeisti bendros įskaitos situaciją. Po to su Šarūnu Pacevičiumi važiavome dviese, o trečiame rate žinojau, kad pabandysiu suatakuoti. Dar prieš pabandant spėjau nusiversti, bet daug laiko nepraradau – tik kokias 5–6 sekundes. Iš adrenalino bandžiau pasivyti, prieš upelį pakelti tempą ir įveikęs upelį spaudžiau, kiek eina bei pasidariau tarpą“, – lenktynių eigą apibūdino E.Gudiškis.

Dramos netrūko kovoje dėl bendros įskaitos nugalėtojo titulo. Per tris etapus 2969 taškus surinkęs A.Kazakevičius komandos draugą Domą Maniką pranoko vos 0,6 taško. A.Kazakevičius šiemet laimėjo Anykščių etapą, Ignalinoje finišavo septintas, o Vilniuje – aštuntas.

„Iš tikrųjų nebuvau visiškai užtikrintas, kad išliksiu pirmas bendroje įskaitoje, nes nuo Domo Maniko atsilikau keliolika metrų. Nežinojau, ar tas kelių sekundžių skirtumas lems, kad išliksiu pirmas bendroje įskaitoje. Labai džiaugiuosi, kad esu pirmas, nes tikrai buvo daug jaudulio prieš šį startą ir papildomo pasiruošimo, kaip kad ilgiau pamiegoti ar teisingiau pavalgyti. Nors ir sezono galas, bet reikėjo palaikyti formą“, – pergale džiaugėsi A.Kazakevičius.

Abu bendros įskaitos lyderiai atstovauja „RealBean.eu“ ekipai. Sezono nugalėtojas prisipažįsta, kad komandinės taktikos prieš lemiamas lenktynes nebuvo.

„Elementarių dalykų, klaidų, nedarėme, kad vienas kitam atvežinėtumėm oponentus iki pabėgėlių grupelės. Bet manau, kad jis norėjo ir galbūt tikėjosi pasiimti bendrą įskaitą. Aišku, ir aš tryškau labai. Jei būtų buvęs koks pabėgimas, tektų susitaikyti, kad laimėjo komandos draugas ir tiek“, – šyptelėjo A.Kazakevičius.

Tarp moterų antrame etape iš eilės triumfavo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė („Colibri Cycling“), artimiausią varžovę – V.Kriaučiūnaitę – pranokusi 1 min. 1 sek. Trečia finišavo 2 min. 13 sek. atsilikusi praėjusio sezono bendros įskaitos nugalėtoja Ernesta Tubytė („Colibri Cycling“).

Bendroje įskaitoje įtikinamai pirmą vietą laimėjo visuose trijuose etapuose antra finišavusi V.Kriaučiūnaitė.

„Labai džiaugiuosi, kad šiame etape pavyko taip suvažiuoti. Tikriausiai geriausias etapas, kur geriausiai jaučiausi. Labai smagu buvo pavažiuoti kartu su Daiva, nes dažnai būna, kad pradžioje ji nuvažiuoja ir nebematau. Labai myliu Vilniaus etapą, labai patinka man ši trasa – greita. Aišku, norėjau būti pirma, bet yra kaip yra. Džiaugiuosi rezultatu, pergale bendroje įskaitoje ir smagu, kad taip baigėsi“, – komentavo V.Kriaučiūnaitė.

Nors naktį prieš varžybas nulijo ir trasos būklė pasikeitė kardinaliai, MTB dviračių maratonų sezono čempionei sunkesnės sąlygos neigiamos įtakos neturėjo.

„Man gal paranku, kadangi važiuoju su pilna amortizacija, tai mano dviratis tinkamas ir padangos geros drėgmei. Ir tos šaknys gerai, ir nusileidimai gerai – viskas puikiai“, – sakė V.Kriaučiūnaitė.

Tiek vyrų, tiek moterų bendros įskaitos nugalėtojai ruošiasi dalyvauti pasaulio žvyrkelio (gravel – angl.) dviračių lenktynių čempionate, kuris spalio 7–8 dienomis vyks Veneto (Italija).

„Mano draugas Artūras Kazakevičius šiandien taip pat važiavo šiose varžybose ir meldžiausi, kas abu parvažiuotumėme saugiai, nes ketvirtadienį išvažiuojame į pasaulio čempionatą“, – šyptelėjo V.Kriaučiūnaitė.

„Kokios ambicijos? Tokios, kad pasidaryti bendrą nuotrauką su pasaulio žvaigždėmis ir horizonte juos matyti kuo ilgiau. Varžybos ilgos, pasiruošimas šiai dienai nėra toks, kad galynėtis su pasaulio stipriausiais, bet su Vilte pabandysime Italijoje padaryti minimalų pasiruošimą, po to pailsėti ir kaip įmanoma geriau suvažiuoti“, – sakė A.Kazakevičius.

Trijuose MTB dviračių maratonų taurės etapuose iš viso jėgas išbandė daugiau nei 1700 dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.