EUROLYGA 2023

„Kaunas City“ puolimą sustabdę latviai kauniečiams išrašė pirmąjį sezono pralaimėjimą

Lietuvos čempionė „Kaunas City“ komanda nesugebėjo pratęsti savo pergalių serijos.

Lietuvos čempionė „Kaunas City“ komanda nesugebėjo pratęsti savo pergalių serijos.<br>hockey.lt nuotr.
Lietuvos čempionė „Kaunas City“ komanda nesugebėjo pratęsti savo pergalių serijos.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

Sep 27, 2023, 10:30 PM

Trečiadienį Optibet Baltijos čempionato rungtynėse kauniečiai namuose 0:3 nusileido „Kurbads“ komandai. Pergalę iškovoję latviai nutraukė penkių iš eilės „Kaunas City“ pergalių seriją šiame sezone: jį kauniečiai pradėjo laimėdami abi OHL ir visas tris IIHF Kontinentinės taurės dvikovas.

Rungtynių startas kauniečiams susiklostė itin nesėkmingai. Sužaidus vos dvi minutes Denysas Hončarenko sėdosi ant nubaustųjų suolo, o daugumą „Kurbads“ pavertė Artūro Mickevičiaus įvarčiu daugumoje (03:58, rez. perd. Aleksandras Biškinis, Davis Straupe).

Tas pats D. Hončarenko prasižengė ir vėliau, bet šį kartą progą mažumoje susikūrė jo komandos draugai. Savo greitį pademonstravęs Ondrejus Machala pabėgo vienas prieš vartininką, bet jo nuginkluoti jam nepavyko.

Antrajame kėlinyje abi komandos turėjo po dvi progas žaisti daugumoje, bet nė vienai, nė kitai komandai jos išnaudoti nepavyko. Tiesa, nors „Kurbads“ ir nepelnė įvarčio ant ledo turėdami žaidėjo pranašumą, bet jų antrasis įvartis krito ilgos atakos metu, kuri prasidėjo būtent tuomet, kai „Kaunas City“ ant ledo turėjo vienu žaidėju mažiau nei oponentai. Į vartų kampą tiksliai iššovė Rihardas Ligis (37:55, rez. perd. Matisas Birinšas).

Trečiajame kėlinyje „Kaunas City“ turėjo progą, kai greitoje atakoje D. Hončarenko pataikė į vartų konstrukciją, bet ritulys į vartus nuo jos neįskriejo.

Galutinai kauniečių viltis išsigelbėti sugniuždė greita varžovų ataka, kurioje ritulys atsidūrė pas R. Ligį, o šis antrą kartą rungtynėse pasiuntė jį į vartus (53:05).

Po rungtynių „Kaunas City“ gynėjas Kostas Gusevas pripažino, jog šiandien jiems pritrūko tikslumo užbaigiant atakas.

„Šiandien mums pritrūko įvarčių. Turėjome momentų juos pelnyti, bet kažkur nepasisekė, kažkur patraukė jų vartininkas. To mums iki pergalės ir pritrūko. Žaidėme neblogai, galbūt kažkur varžovai buvo geresni, bet rungtynės buvo apylygės, kuriose varžovai tiesiog tiksliau metė į vartus“, – kalbėjo kauniečių gynėjas.

Kitas rungtynes „Kaunas City“ žais jau spalio 3-ąją, išvykoje su „Prizma“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.