EUROLYGA 2023

Lietuvos teisėjai atrinkti dirbti rekordiniu tapsiančiame Europos rankinio čempionate

Tarptautinės kategorijos IHF teisėjai Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis pakviesti teisėjauti 2024 m. Europos vyrų rankinio čempionate. Lietuvos teisėjų brigadai tai bus jau ketvirtas Europos čempionatas iš eilės. V. Mažeika ir M. Gatelis teisėjavo 2018, 2020 ir 2022 m. Senojo žemyno pirmenybėse.

V. Mažeika ir M. Gatelis. <br>rankinis.lt nuotr.
V. Mažeika ir M. Gatelis. <br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Sep 27, 2023, 4:07 PM

Dar didesnę patirtį Lietuvos arbitrai sukaupė teisėjaudami net aštuoniuose pasaulio čempionatuose. Lietuviai švilpė 2009, 2015, 2017 ir 2023 m. pasaulio vyrų rankinio čempionatuose bei 2007, 2009, 2011 ir 2013 m. moterų pirmenybėse.

Nuo 2007 m. Čempionų lygoje teisėjaujantys V. Mažeika ir M. Gatelis vis dažniau sulaukia paskyrimų ir svarbiausioms stipriausio Europos klubų turnyro dvikovoms. Lietuviai vadovaus šį trečiadienį Lenkijoje vyksiančiam praėjusio sezono Čempionų lygos finalo ketverto dalyvių – Kielcų „Vive“ ir „Paris Saint-Germain“ klubų susitikimui. Lietuvos atstovai švilpė ir pirmame šio sezono Čempionų lygos ture, rungtynėms tarp tituluočiausio Europos klubo „Barcelona“ ir „Montpellier“ komandos.

Į 2024 m. sausio 10 – 28 d. Vokietijoje vyksiantį Europos čempionatą Europos rankinio federacija (EHF) atrinko 18-a teisėjų porų iš 16-os šalių. Be lietuvių, čempionate dirbs po dvi teisėjų brigadas iš Vokietijos ir Prancūzijos bei po porą iš Bosnijos ir Hercegovinos, Čekijos, Danijos, Ispanijos, Islandijos, Juodkalnijos, Moldovos, Norvegijos, Portugalijos, Slovėnijos, Šiaurės Makedonijos, Švedijos ir Šveicarijos.

Jau aišku, kad 16-ą kartą organizuojamose Europos pirmenybėse bus pagerintas pasaulio rekordas. Į čempionato atidarymo rungtynes Diuseldorfo „Merkur Spiel-Arena“ stadione jau parduota daugiau negu 50 tūkst. bilietų. Tiek žiūrovų dar niekada nėra žiūrėję rankinio rungtynių per visą istoriją.

Organizatoriai pranešė, kad 50 tūkst. bilietų buvo parduota dar rugsėjo 13 dieną. Iš viso 54 tūkst. žiūrovų talpinančiame Diuseldorfo stadione pirmą rungtynių dieną vyks dvejos rungtynės – olimpiniai čempionai Prancūzijos rankininkai susitiks su Šiaurės Makedonijos komanda, o čempionato šeimininkė Vokietijos rinktinė žais su Šveicarijos ekipa.

Iki šiol gyvuojantis rankinio žiūrimumo pasaulio rekordas taip pat buvo pasiektas Vokietijos stadione. 2014 m. į Frankfurto „Waldstadion“ areną pažiūrėti dviejų Vokietijos klubų „Rhein-Neckar“ ir „HSV Hamburg“ rungtynių susirinko 44 tūkst. sirgalių. 2004 m. Gelzenkircheno „Veltins“ stadione „TBV Lemgo“ ir „THW Kiel“ klubų dvikovą stebėjo 31 tūkst. žiūrovų.

Tarp Vokietijoje pasiektų rekordų 2011 m. pavyko įsiterpti Danijos sostinei Kopenhagai, kai į „Parken“ stadione vykusį „AG Kobenhavn“ ir „Bjerringbro-Silkeborg“ komandų susitikimą atėjo 36,6 tūkst. rankinio gerbėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.