EUROLYGA 2023

Stipriausi Lietuvos teniso klubai – Kaune

Vilniuje įsikūrusioje „SEB arenoje“ įvyko finalinis Lietuvos teniso klubų čempionato „Zinzino“ taurei laimėti etapas. Po dvi dienas trukusių atkaklių kovų paaiškėjo, kad čempionato stipriausios lygos nugalėtojais tapo Kauno „Top tennis club / Pušynė“ komanda, o regionų lygoje niekas neprilygo kauniečių „Cheatless TC“ komandai.

Nugalėtojais tapo Kauno „Top tennis club / Pušynė“ komanda.<br>A.Četkausko nuotr.
Nugalėtojais tapo Kauno „Top tennis club / Pušynė“ komanda.<br>A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 10:35 AM

TOP lygos finale „Top tennis club / Pušynė“ 3:1 įveikė Vilniaus „Teniso lyga LT Briedžiai“ komandą. Trečioji vieta atiteko Vilniaus „Lupika“ klubui.

Lemiamoje Regionų lygos akistatoje „Cheatless TC“ 5:0 parbloškė sostinės „Atskalūnus“. Bronzos medalius iškovojo Druskininkų teniso klubas.

Lietuvos teniso klubų čempionatą jau 7 metus rengia didžiausia šalyje tenisininkus jungianti el. platforma ir turnyrų organizatorius „Teniso namai“. Jos vadovas Vytautas Bartulis sako, kad komandinės varžybos tenisui suteikia dar daugiau spalvų ir emocijų.

„Daug kas įsivaizduoja, kad tenisas yra individualus sportas. Su tuo galima sutikti, mat daugumoje varžybų tenisininkams tenka kautis už save ir su savimi. Visgi komandinis tenisas, mano galva, tokių varžybų dalyviams ir žiūrovams suteikia dar daugiau aistrų. Tai ryšku ne tik profesionalų tenise, pavyzdžiui, Daviso taurės ar Billie Jean King taurės varžybose. Tai aiškiai pamatėme ir Lietuvos teniso klubų čempionato finaluose“, – sako V. Bartulis.

Top lygoje šių metų sezone varžėsi 5 teniso klubai, o Regionų lygoje – 9 ekipos.

„Akivaizdu, kad Lietuvos teniso mėgėjai jau žino šias varžybas ir jų laukia. Visgi mes dar tikrai turime erdvės augimui. Lietuvoje iš viso yra per 40 registruotų teniso klubų. Tikiuosi, kad vieną dieną išbandyti savo jėgas Lietuvos teniso klubų čempionate išdrįs dauguma iš jų“, – viliasi V. Bartulis.

„Top tennis club / Pušynė“ komandos spalvas gynė Julius Adomavičius, Robertas Blagušauskas, Alfonsas Genys, Darius Kavaliauskas, Dovilė Kavolienė, Kęstutis Liepa, Auksė Mačiulaitytė, Tadas Misevičius, Mindaugas Simanaitis ir Žydrūnas Velička.

Regionų lygos čempionų „Cheatless TC“ sudėtyje buvo Jūratė Apanskaitė, Deividas Drevinskas, Mindaugas Gedminas, Aurimas Girdžijauskas, Sonata Jurkševičienė, Jūratė Monkevičienė, Edmundas Ragauskas, Aidas Tratulis, Arvydas Tverijonas ir Vitalis Uvarovas.

Lietuvos teniso klubų čempionato komandų tarpusavio dvikovose žaidžiami 5 susitikimai: 3 vyrų, 1 moterų ir 1 mišrių porų dvejetų. Top lygos komandų sudėtyje gali būti ir profesionalūs tenisininkai, tuo tarpu Regionų lygoje žaidžia tik mėgėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.