EUROLYGA 2023

Teismas panaikino LAGK sprendimą dėl įpareigojimo sportininkui grąžinti išmokėtą valstybės stipendiją

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį panaikino Lietuvos administracinių ginčų komisijos (LAGK) sprendimą ir Nacionalinės sporto agentūros (NSA) direktoriaus įsakymą dėl įpareigojimo sportininkui grąžinti išmokėtą valstybės stipendijos sumą.

NSA vadovas M.Špokas.<br>T. Bauro nuotr.
NSA vadovas M.Špokas.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 1:29 PM

NSA direktorius, atsižvelgdamas į VšĮ Lietuvos antidopingo agentūros rašte pateiktą informaciją apie pareiškėjui skirtą 2 metų diskvalifikaciją ir laimėjimų atėmimą už antidopingo taisyklių pažeidimą, priėmė įsakymą, kuriuo sustabdė sportininkui paskirtos valstybės stipendijos mokėjimą nuo laikino nušalinimo termino pradžios iki pareiškėjo diskvalifikacijos termino pabaigos. Taip pat direktorius nustatė, kad už laikotarpį nuo laikino nušalinimo pradžios sportininkui išmokėta valstybės stipendijos 5 tūkst. eurų suma turi būti grąžinta NSA.

Nagrinėjamoje administracinėje byloje sportininkas nesutiko su NSA ir LAGK sprendimo motyvais dėl išmokėtos valstybės stipendijos grąžinimo ir teigė, jog nepagrįstai nuspręsta reikalauti iš jo grąžinti valstybės stipendiją laikino nušalinimo laikotarpiu, praneša Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Teismas padarė išvadą, kad sportininkui skirta valstybės stipendija turėtų būti nebemokama nuo to momento, kai buvo priimtas ir įsigaliojo administracinis sprendimas dėl sankcijos skyrimo. Laikinas nušalinimas gavus teigiamą mėginio rezultatą nėra sankcija už antidopingo taisyklių pažeidimą. Tai laikytina laikina priemone tyrimo metu, rašoma išplatintame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.