EUROLYGA 2023

Lietuvos šokėjai nenustoja stebinti: jaunimas prasimušė į pasaulio čempionato finalą

Šią savaitę iš pasaulio čempionato pergalingai grįžo ne tik Lietuvos breiko šokėjai, bet ir jaunimo amžiaus grupės sportininkai, dalyvavę standartinių šokių pasaulio čempionate Vengrijoje.

K. Kūra ir E. G. Valiūnaitė - pasaulio čempionato finalininkai <br> LSŠF nuotr.
K. Kūra ir E. G. Valiūnaitė - pasaulio čempionato finalininkai <br> LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 8:05 AM, atnaujinta Sep 30, 2023, 8:06 AM

Jaunimo amžiaus grupėje varžosi 16–18 metų amžiaus šokėjai, jiems pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF) rengia ir pasaulio, ir Europos čempionatus.

Šiemet teisę vykti į planetos jaunimo standartinių šokių pirmenybes iškovojo nacionaliniai čempionai Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė bei vicečempionai Pijus Palskys ir Ugnė Makarskaitė.

Tarp 61 čempionate startavusio dueto K. Kūra ir E. G. Valiūnaitė pateko į finalą – geriausiųjų šešetuką. Tiesa, šiame čempionate į finalą pateko net septyni duetai, nes dvi poros surinko po vienodą balų skaičių pusfinalyje ir vyriausiojo vertintojo iš Portugalijos Duarte Vieira sprendimu į finalą pateko septyniese.

Finale, kaip ir ankstesniuose turuose, šokėjai atliko visus penkis standartinės programos šokius: lėtą valsą, tango, Vienos valsą, fokstrotą ir kvikstepą. Nors bendrojoje įskaitoje visi Kipro ir Elzės Gintvilės šokiai buvo įvertinti šeštosiomis vietomis, tačiau atskirai teisėjai jiems skyrė ir trečiųjų, ir antrųjų, ir net pirmųjų vietų.

Šokėjus čempionate vertino devynių vertintojų komisija, kurios kiekvienas narys kiekvienai finalo porai skyrė konkrečią vietą už kiekvieną iš penkių šokių. Lietuvos vertintojo šioje komisijoje šiemet nebuvo, teisėjai atvyko iš Rumunijos, Italijos, Čekijos, Norvegijos, Austrijos, Japonijos, Vengrijos, Latvijos ir Šveicarijos.

Tuo tarpu P. Palskys ir U. Makarskaitė šoko čempionato ketvirtfinalyje ir galutinėje įskaitoje užėmė 18-ąją vietą. Čempionate teisėjai palankiausiai įvertino Pijaus ir Ugnės tango bei kvikstepą.

Kaip teigė į čempionatą kartu su K. Kūra ir E. G. Valiūnaite vykusi viena iš poros trenerių Ramunė Kūrienė, tiek prieš čempionatą, tiek po jo jaunųjų sportininkų nuotaika išliko gera: „Sušokta gerai ir tuo labai džiaugiamės. Kalbant apie rezultatus, galbūt norėjosi būti kiek arčiau podiumo, tačiau pasaulio čempionato finalas taip pat yra labai aukštas rezultatas. Tuo labiau, kad iki, kaip juokauju, pilno komplekto Kiprui ir Elzei Gintvilei kaip tik trūko jaunimo standartinių šokių čempionato finalo.“

Trenerė pridūrė, kad jaunimo amžiaus grupėje pora jau šoko Lotynų Amerikos ir 10 šokių pasaulio čempionatų finaluose, o jaunių amžiaus grupėje buvo šokę visų trijų disciplinų planetos pirmenybių finaluose.

Į pasaulio čempionatą vykusios poros atstovauja Klaipėdos sportinių šokių klubui „Žingsnis“, Vilniaus sportinių šokių klubui „Ratuto“, Kauno sportinių šokių klubui „Sūkurys“ ir Panevėžio sportinių šokių klubui „Rumba“.

Po trijų savaičių K. Kūros ir E. G. Valiūnaitės laukia Europos čempionatas Nyderlanduose, kur prie jų prisijungs ir dar viena mūsų šalies pora, bronzos medaliais Lietuvoje puošęsi Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė iš Vilniaus klubo „DaVi“.

Šį savaitgalį Lietuvos šokėjų keliai veda Serbiją, Lenkiją, Liuksemburgą, Rumuniją ir Latviją. Visgi, namuose likę sirgaliai visą dėmesį nukreips į varžybas Serbijos sostinėje Belgrade. Čia suaugusieji šokėjai varžysis Grand Slam serijos pasaulio reitingo turnyre, į kurį jau renkasi stipriausi duetai iš viso pasaulio, įskaitant ir Lietuvos atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.