EUROLYGA 2023

Šiauriečiai skaudžiai skriaudė rankininkus

Po dviejų sezonų pertraukos į Europos taurės turnyrą sugrįžo Lietuvos moterų rankinio klubai – šalies čempionė „Cascada-HC Garliava SM“ (Kauno r.) ir bronzos medalių laimėtojos Kauno „Žalgirio“ rankininkės. Jų pasirodymas nenudžiugino.

R.Vilkelio nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
„Cascada-HC Garliava SM“ klubo rankininkės (juodi marškinėliai) apmaudžiai nusileido Farerų Salų atstovėms.
„Cascada-HC Garliava SM“ klubo rankininkės (juodi marškinėliai) apmaudžiai nusileido Farerų Salų atstovėms.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 12:48 PM

Itin apmaudžiai pirmojo etapo rungtynės susiklostė Garliavos rankininkėms, kurios dukart susitiko su Torshauno „Neistin“ (Farerų Salos) komanda.

Ištraukus burtus nekilo abejonių, kad garliaviškės turi puikių galimybių peržengti šį barjerą. Jų pozicijas sustiprino aplinkybė, kad abejos rungtynės buvo žaidžiamos Garliavoje.

Šeimininkės laimėjo pirmąsias rungtynes trijų įvarčių skirtumu, o antrąsias tokiu pačiu skirtumu pralaimėjo. Mušant baudinius sėkmė lydėjo tolimųjų Farerų Salų atstoves.

Pataikė vos vieną metimą

Pirmąją dvikovą „Cascada-HC Garliava SM“ laimėjo 28:25. Per atsakomąsias rungtynes Garliavos rankininkės žaidė nebe taip užtikrintai, bet pirmajame kėlinyje pirmavo dažniau negu varžovės.

Garliaviškių reikalai pašlijo iškart po pertraukos, kai „Neistin“ įmetė tris įvarčius paeiliui ir pirmą kartą rungtynėse įgijo jai palankų keturių įvarčių pranašumą 16:12. Nuo tada skirtumas iki antrojo kėlinio pabaigos svyravo tarp 2 ir 4 įvarčių.

56-ąją minutę po Kamilės Bušaitės įvarčio rezultatas tapo 20:22, tačiau po dviejų minučių Silja Hedinsdottir vėl padidino viešnių iš Farerų Salų pranašumą – 23:20, o per likusį antrojo kėlinio laiką rezultatas nepasikeitė. Kelialapio į kitą etapą savininkės paaiškėjo per baudinių seriją.

Garliavos rankininkės baudinius mėtė labai nesėkmingai – varžovių vartininkę pramušė tik Martyna Ustilaitė, o keturių jos komandos draugių metimai tikslo nepasiekė. Farerų Salų žaidėjos prie septynių metrų linijos taip pat nežibėjo, tačiau „Neistin“ rankininkės pataikė du iš penkių baudinių, ir to visiškai užteko.

„Žalgiriui“ vilčių liko mažai

„Žalgirio“ rankininkės pirmajame Europos taurės etape išbandė jėgas su Belgijos vicečempione „Eupen“ ekipa.

Praėjusį savaitgalį Kauno komanda išvykoje nusileido Belgijos atstovėms 27:36 (15:18). Atsakomosios rungtynės vyks rugsėjo 30-ąją Garliavos sporto centre, tačiau „Žalgiriui“ būtina pergalė bent 10 įvarčių skirtumu, o tai prilygtų nedideliam stebuklui.

Žalgirietės pirmąjį varžovių kirtį pajuto rungtynėms vos prasidėjus – jau 6-ąją minutę „Eupen“ pirmavo 4:0. Kauno rankininkės sugebėjo atsitiesti ir greitai pasivijo šeimininkes ir net išlygino rezultatą 9:9, tačiau tai ir buvo smagiausias momentas.

„Eupen“ dar prieš pertrauką įgijo kelių įvarčių persvarą, o antrajame kėlinyje skirtumas kelis kartus buvo dviženklis.

Islandai laimėjo du sykius

Pirmojo etapo varžovai Europos taurės turnyre buvo per stiprūs ir Lietuvos vyrų komandoms. Kauno „Granitas“ abejas rungtynes su Reikjaviko „Valur“ komanda (Islandija) taip pat žaidė Garliavoje, tačiau tai nepagelbėjo – kauniečiai pralaimėjo 28:33 ir 24:27.

Vos ištraukus burtus „Granito“ treneris Vaidotas Grosas pareiškė, kad teks kovoti su labai pajėgiu varžovu. Jis buvo teisus.

Abejos rungtynės vyko banguotai, o kauniečiai į didžiausią duobę patekdavo pirmojo kėlinio viduryje. Nors „Granitui“ kartais pavykdavo sumažinti atsilikimą, varžovai greitai nutoldavo saugiu atstumu ir intrigos neliko.

Kita Europos taurės pirmajame etape žaidusi Lietuvos komanda Vilniaus „Amber“ nusileido „Brixen“ klubui iš Italijos. „Amber“ pirmąsias rungtynes pralaimėjo 23:34, o kitą dieną pasiekė paguodos pergalę 29:28. Abejos rungtynės vyko Pietų Tirolyje.

Dvi Lietuvos komandos iškart pateko į Europos taurės antrąjį etapą. Jame Klaipėdos „Dragūnas“ susitiks su Bocholto „Achilles“ (Belgija), Vilniaus „Šviesa“ – su „Bregenz“ (Austrija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.