EUROLYGA 2023

Vilniaus vandensvydininkai pirmą kartą triumfavo Šiaurės Europos čempionate

Sekmadienį Stokholme (Švedija) finišavęs Šiaurės Europos šalių klubų vandensvydžio čempionatas pažymėtas istoriniu „Vilniaus“ komandos triumfu.

Čempionatas pažymėtas istoriniu „Vilniaus“ komandos triumfu.<br>Vilniaus komandos nuotr.
Čempionatas pažymėtas istoriniu „Vilniaus“ komandos triumfu.<br>Vilniaus komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 9:34 AM, atnaujinta Oct 2, 2023, 9:35 AM

Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko treniruojami vilniečiai Stokholme laimėjo visus keturis susitikimus ir pirmą sykį į viršų kėlė nugalėtojų taurę. Praėjusiais metais šiame turnyre Vilniaus klubas užėmė antrąją vietą.

„Vilniaus“ vandensvydininkai grupės etapo starte 16:11 (5:3, 6:3, 1:3, 4:2) nugalėjo Espo „Cetus“ (Suomija) komandą. Vėliau laukė sunkios rungtynės su praėjusių metų čempione, stipriausia Švedijos ekipa Stokholmo SPIF, kurią Lietuvos sostinės komanda įveikė 11:8 (4:1, 4:2, 1:4, 2:1). Užsitikrinę pirmąją vietą grupėje, vilniečiai neatsipalaidavo ir paskutinėse rungtynėse 20:9 (5:1, 9:3, 2:1, 4:4) sutriuškino Linčiopingo LSF (Švedija) komandą.

Turnyro finale „Vilniaus“ vandensvydininkai 13:7 (4:3, 3:3, 3:1, 3:0) įrodė pranašumą prieš daugkartinę Švedijos čempionę „Jarfalla“ ekipą.

„Finale pusę rungtynių vyko gana lygi kova, dažnai keitėsi pirmaujanti komanda. Trečiajame kėlinyje turėjome nedidelę dviejų įvarčių persvarą, o tuomet už grubų veiksmą buvo pašalintas varžovų komandos žaidėjas. Keturias minutes turėjome kiekybinį pranašumą ir tą atkarpą laimėjome 3:1. Vėliau jau pergalės iš savo rankų nepaleidome. Visgi rezultatas neatspindi tos atkaklios kovos, kuri vyko baseine“, – sakė N. Papaurėlis.

Treneris prisipažino, kad komanda rimtai žiūrėjo į šias varžybas ir joms pradėjo ruoštis rugpjūčio pradžioje. Nors žaidimas dar nebuvo labai kokybiškas, komandinis darbas bei geras fizinis pasiruošimas leido pasiekti trokštamą pergalę.

„Mūsų komanda yra jauna – finalo varžovai buvo gerokai vyresni. Vienam mūsų žaidėjui yra 26-eri metai, o kitiems – 16–20 metų. Kasmet mūsų komanda jaunėja ir nespėjame sulaukti tos brandos, bet visi žaidėjai nori rungtyniauti, turi daug entuziazmo, nori varžytis turnyruose. Tas nusiteikimas leidžia pasiekti pergales“, – pabrėžė N. Papaurėlis.

Po finalo emocijų neslėpė ir Vilniaus komandos kapitonas Karolis Blaževičius.

„Emocijos – nepakartojamos. Iki šiol sunku patikėti. Tai ilgai ir kantriai laukta pergalė, kuri mums, kaip komandai, yra be galo svarbi. Tai yra tik sezono pradžia, o mes namo jau vežamės aukso medalius. Tai suteikia daug pasitikėjimo ir noro kovoti bei siekti būsimų titulų ir aukštumų“, – sakė K. Blaževičius.

Pasak jo, Vilniaus ekipos stiprybė ir buvo jaunatviškas maksimalizmas ir greitas žaidimas.

„Mūsų stiprybė šiame turnyre – disciplinuota gynyba bei greitos atakos. Stengėmės nuo pat rungtynių pradžios varžovams diktuoti savo žaidimo tempą bei kontroliuoti rungtynes. Buvome tiesiog greitesni ir vengėme statiško žaidimo. Manau, kad varžovų komandos nebuvo tam pasiruošusios“, – analizavo vilniečių kapitonas.

Geriausiu čempionato žaidėju pripažintas Vilniaus klubo legionierius iš Serbijos Nemanja Miličius.

Šiaurės Europos šalių vyrų klubų vandensvydžio čempionate dalyvavo aštuonios komandos iš Švedijos, Lietuvos, Danijos ir Suomijos.

Dabar „Vilniaus“ vandensvydininkai ruošis kovoms Šiaurės Europos vandensvydžio lygoje. Vienos iš grupių turnyras gruodžio mėnesį bus surengtas Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.