EUROLYGA 2023

Vilniuje – gausybė patenkintų šaulių iš užsienio

Tradicinės tarptautinės šaudymo į skriejančius taikinius varžybos „Vilnius Grand Prix“ šįmet buvo ypač gausios svečių iš užsienio. Didysis prizas iškeliavo į Estiją.

 Didysis prizas iškeliavo į Estiją.<br>V.Urbono nuotr.
 Didysis prizas iškeliavo į Estiją.<br>V.Urbono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 7:27 AM

„Visi svečiai išvyko labai patenkinti. Džiugu buvo matyti tokį būrį svečių ir dar tokios puikios nuotaikos. Islandai ir Kipro atstovai pažadėjo, kad kitąmet grįš su dar didesniu būriu šaulių, nes jiems, kaip ir Lietuvos šauliams, labai patiko“, – sakė turnyrą organizavęs „VG Shooting Academy“ vadovas Virgilijus Grybė.

Varžybose pagal FITASC „Compak Sporting“ taisykles, kurios tradiciškai vyksta pirmą spalio savaitgalį, dalyvavo daugiau nei 130 šaulių iš 8 valstybių. Užsieniečių buvo 34.

Didįjį prizą ir pagrindinės kategorijos varžybas laimėjo žinomas Estijos šaulys Emilis Juhtas. Per dvi dienas jis numušė 195 taikinius iš 200. Vos vienu tašku atsiliko Kipro šaudymo legenda, vienas geriausių pasaulio šaulių Lefkios Miltiadous. V. Grybė nuo nugalėtojo atsiliko dviem numuštais taikiniais, kurių nepataikė paskutinėje serijoje.

Senjorų varžybas laimėjo Antanas Aleksiūnas, pataikęs 177 iš 200 šūvių. Moterų varžybų čempione tapo nuolatinė viešnia iš Latvijos Iveta Tile, surinkusi tiek pat taškų. Jauniu čempiono titulą iškovojo Domantas Kaluina (164 taškai).

B grupės varžybų nugalėtoju tapo Martynas Pūras (180), C – Dainius Vyčas (174), D – Donatas Mančiausias (162), papildomoje serijoje įveikęs tiek pat taškų surinkusį latvį Aivarą Gudakovskį 22–18.

„Tradicija tapusios „Vilnius Grand Prix“ varžybos turi gerą reputaciją užsienyje. Tai – ne vienerių metų darbo rezultatas, profesionalaus organizavimo patirtis, įgyta didžiausių varžybų užsienyje metu. Smagu, kad jos semiasi ir daugiau varžybų organizatorių bei teisėjų iš Lietuvos, vykdami į jas“, – sakė V. Grybė, savo akademijoje treniruojantis šaulius ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio.

„Compak Sporting“ rungtyje šaudoma į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės.

Šaudymas į skriejančius taikinius, dar vadinamas šaudymu į molinius balandžius, susideda iš įvairių rungčių, kai į specialiais aparatais paleistus taikinius, pagamintus iš trapios ekologiškos medžiagos, yra šaudoma lygiavamzdžiu šautuvu, užtaisytu smulkiais šratais. Šis sportas yra labai demokratiškas, šaulių amžiaus diapazonas labai platus – nuo 12 metų vaikų iki meistrų, kurie yra perkopę 75 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo