EUROLYGA 2023

Lietuvos merginų tinklinio rinktinės dalyvavo A. Ogonausko atminimo turnyre Jonavoje

Savaitgalį Jonavoje surengtas jau 28-asis Alfredo Ogonausko atminimui skirtas moterų tinklinio turnyras. Šiemet komandos varžėsi dvejose grupėse – suaugusių ir U17.

 Šiemet komandos varžėsi dvejose grupėse – suaugusių ir U17.<br>Jonavos sporto centro nuotr.
 Šiemet komandos varžėsi dvejose grupėse – suaugusių ir U17.<br>Jonavos sporto centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 5:24 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 5:25 PM

Pirmoje grupėje rungtyniavo dvi Jonavos „Aušrinės“ komandos, o taip pat – Lietuvos jaunimo (U20) bei jaunių (U18) rinktinės. Lietuvos čempionė Jonavos moterų komanda jau netrukus pradės kovas Baltijos pirmenybėse, kuriose šiemet iškovojo sidabro medalius.

Tuo tarpu Lietuvos jaunimo rinktinėms šis turnyras buvo vienas pasirengimo etapų artėjantiems Rytų Europos zoninės tinklinio asociacijos (EEVZA) čempionatams, kurie kartu bus ir atranka į Europos čempionatus.

Turnyro nugalėtoja tapo Raimondos Strelkauskaitės treniruojama pirmoji „Aušrinės“ komanda. Ji laimėjo visas trejas rungtynes, o atkakliausiai vyko mačas su sidabro medalius iškovojusia Lietuvos U20 rinktine, kurią „Aušrinė“ palaužė tik po trijų setų kovos 2–1.

EEVZA U20 merginų čempionatas vyks sausio mėnesį Lietuvoje.

Lietuvos U20 merginų komandos trenerė Jolita Kontvainienė džiaugėsi savo auklėtinių pasirodymu turnyre Jonavoje.

„Tai buvo mūsų pirmas dalyvavimas varžybose po dviejų vasaros stovyklų. Forma dar ne pati geriausia, kas yra normalu šiam pasiruošimo laikotarpiui. Žaidimas buvo banguotas, turnyrą pradėjome atsargiai, su dideliu klaidų skaičiumi, bet su kiekvienu maču jis po truputį gerėjo. Paskutinėse rungtynėse su „Aušrine“ išplėšėme vieną setą ir pralaimėjome tik 1–2. Džiaugiuosi, kad pabaigoje susitvarkėme su Jekaterinos Kovalskajos padavimu ir laimėjome bloką pabaigoje“, – mintimis dalinosi J. Kontvainienė.

Trenerė neslepia, kad ypatingų uždavinių Lietuvos U20 rinktinei nebuvo keliama. Svarbiausia – pradėti komandos susižaidimą, pamatyti kaip oficialiose rungtynėse integruojasi naujos žaidėjos, kurių šioje rinktinėje yra net keturios.

„Teigiama yra tai, kad pavyko pagreitinti komandos žaidimą, o turnyro pabaigoje pagerėjo ir gynyba. Šie du dalykai mums labai svarbūs, nes pagal Europos standartus mūsų komanda nėra labai aukšta, todėl kito kelio nėra – tik žaisti greitai ir gerai gintis“, – pabrėžė trenerė.

J. Kontvainienė apgailestavo, kad dvi aukščiausios ir labai svarbios šios rinktinės narės – Arina Petuchova ir Rusnė Kalendraitė – šiuo metu gydosi rimtas traumas ir nėra aišku, ar jos spės prisijungti prie komandos iki EEVZA čempionato.

„Tai stipriai susilpnina mūsų pajėgumą. Visgi tikimės tik geriausio. Dar tikimės, kad rinktinei padės JAV besimokanti ir sportuojanti Aistė Bardauskaitė, kuri kalbasi su koledžo dekanatu dėl galimybės išvykti savaitei ir padėti rinktinei“, – pasakojo trenerė.

Savo susižaidimą Lietuvos U20 rinktinė stiprins dalyvaudama Lietuvos moterų tinklinio čempionate, kuris startuos šį mėnesį. Planuojama sužaisti ir draugiškas rungtynes su moterų komandomis.

„Merginos labai stengiasi, konkurencija nemažai. Dar dairomės į U18 rinktinės žaidėjas. Laikas parodys, kokia bus mūsų sudėtis. Svarbiausia, kad netrukdytų traumos“, – sakė J. Kontvainienė.

Kęstučio Galdiko ir Astos Jansonienės treniruojama Lietuvos U18 rinktinė A. Ogonausko turnyre liko ketvirta. Trečiąją vietą užėmė „Aušrinės“ antroji komanda.

Lietuvos 18-mečių merginų rinktinė ruošiasi savo amžiaus grupės EEVZA čempionatui, kuris gruodį vyks Latvijoje. Ši rinktinė buvo pradėta formuoti vasarą, kuomet vyko Indrės Sorokaitės ir Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) inicijuotas ir FIVB finansuotas projektas „Mes-Lietuva!“.

A. Ogonausko turnyro 2 grupėje (U17) taip pat varžėsi keturios komandos. Turnyre nugalėjo Kauno „SM Startas-1“, antrąją vietą užėmė Kauno „SM Startas-2“, trečios liko Jonavos SC, o ketvirtos – Šiaulių SC „Dubysos“ tinklininkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.