EUROLYGA 2023

Šokėjai Edgaras ir Indrė Baltaragiai iškovojo Europos čempionato bronzą

Šeštadienį Čekijos Brno mieste įvyko šių metų standartinių šokių Europos čempionatas, kuriame varžėsi profesionalų lygos sportininkai. Lietuvai šiame turnyre atstovavo Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė iš Kauno klubo „Rolo“, kurie tik praėjusią vasarą baigė karjerą mėgėjų sportininkų gretose ir tapo profesionalais.

 Edgaras ir Indrė Baltaragiai Europos čempionate iškovojo bronzą<br> LSŠF nuotr.
 Edgaras ir Indrė Baltaragiai Europos čempionate iškovojo bronzą<br> LSŠF nuotr.
 Europos čempionato podiumas<br> LSŠF nuotr.
 Europos čempionato podiumas<br> LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2023, 10:42 AM

Edgarui ir Indrei Baltaragiams debiutas tokio rango varžybose buvo sėkmingas – šokėjai pasipuošė bronzos medaliais. Finale surinkę beveik 181 balą iš 200 galimų, Lietuvos sportininkai varžovams neleido priartėti prie Europos čempionato podiumo – ketvirtoje vietoje likusius Italijos šokėjus A. Disca ir L. C. Cardillo mūsiškiai aplenkė net septyniais balais, penktoje ir šeštoje vietose buvusius rumunus M. Albigese ir A. C. Isaincu bei slovakus M. Stec ir E. Popovą lietuviai lenkė devyniais ir dešimčia balų, kas laikoma labai dideliu skirtumu.

Tiek kartu į čempionatą vykusius, tiek namuose likusius poros sirgalius pradžiugino, kad Edgaro ir Indrės atotrūkis nuo pirmosios ir antrosios Europos čempionato vietų buvo daug mažesnis. Auksu pasidabinę latviai Edgars Linis ir Eliza Line surinko 186 balus, o sidabrą užsikabinę čekai David Odstrcil ir Tara Bohak – kiek daugiau nei 183.

Geriausiai Europos čempionate Lietuvos šokėjams pavyko atlikti Vienos valsą ir kvikstepą – už šiuos šokius jie palankiausiai buvo įvertinti finale. Tiesa, pusfinalio metu teisėjai, skirdami balus, geriausiu šokiu pripažino poros lėtą valsą. Tuo tarpu renginį stebėję šokio specialistai mūsų porą gyrė už įdomią choreografiją, pastaruoju metu pasitikėjimu spinduliuojantį atlikimą ir Lietuvos standartinių šokių mokyklai būdingą teisingą bazinę šokio techniką.

Šių metų vasarą tapę profesionalų lygos sportininkais, E. ir I. Baltaragiai šoko tik vienerias varžybas Vokietijoje, kur taip pat buvo treti. Šiemetinio pasaulio čempionato jiems šokti neteko, nes dar gegužės mėnesį toks turnyras įvyko Lietuvoje, o nugalėtojais jame tapo mūsų atstovai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva, kurie po varžybų paskelbė apie savo karjeros pabaigą.

Estafetės lazdelę profesionalų lygoje iš Vaidoto ir Veronikos Lacičių perėmę Edgaras ir Indrė Baltaragiai jau sėkmingai užsirekomendavo, kaip vieni pajėgiausių Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Profesionalų lygos sportininkų. Sušokę dar tik dvejas varžybas, pagal surinktų pasaulio reitingo taškų skaičių jie jau patenka į planetos geriausiųjų dešimtuką. Neabejotina, kad dar po kelių turnyrų pasaulio reitinge Edgaras ir Indrė Baltaragiai priartės prie pačių aukščiausių pozicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.