EUROLYGA 2023

Istorinę galimybę pasitinkantys karatė katos meistrai: „Tikslas – parodyti geriausią savo versiją“

Japonijos sostinėje Tokijuje savaitgalį vyks kas 4 metus rengiamas labiausiai prestižinis kiokušin karatė renginys – 2023 metų pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionatas. Jame pirmą kartą bus surengtos ir katos rungties varžybos, kuriose Lietuvai atstovausiantis sportininkų ketvertas tikisi pademonstruoti visus savo sugebėjimus ir siekti kuo aukštesnių vietų.

 Istorinę galimybę pasitinkantys karatė katos meistrai: „Tikslas – parodyti geriausią savo versiją“<br> A. Barzdžiaus nuotr.
 Istorinę galimybę pasitinkantys karatė katos meistrai: „Tikslas – parodyti geriausią savo versiją“<br> A. Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 11:12 AM

Lietuvos rinktinė jau beveik savaitę yra Japonijoje ir aklimatizuojasi Tekančios šalies laiko zonoje.

Katos rungtyje mūsų šaliai atstovaus Diana Mačiūtė su savo auklėtiniu Matu Sasnausku iš Klaipėdos „Okinavos“ bei Raminta Makackaitė (Marijampolės „Tornadas“) ir Tomas Zienius (Kauno „Shori“), kuriuos treniruoja katos rinktinės vyriausiasis trenris Valius Rudys („Tornadas).

„Labai malonu, kad ši rungtis įtraukta į pasaulio čempionatą. Įdėta 20 metų pastangų, tad čia yra kaip visko viršūnė“, – apie istorinę galimybę sakė V.Rudys.

Lietuvos katos meistrų kvartete labiausiai tituluotos yra abi moterys.

Europos čempionė D.Mačiūtė pasaulio čempionato pirmajame etape (1/16 finalo) susitiks su Liudmila Ustiugova iš Kazachstano. Klaipėdietė Ričardo Poškos auklėtinė pažymėjo, kad jos varžovė – daug titulų įvairiose sporto šakose susižėrusi sportininkė.

„KWU pasaulio čempionato nugalėtoja, gimnastė ir kūno rengybos čempionatų nugalėtoja. Daug titulų, bet ne ką mažiau esu pasiekusi ir aš, – nusišypsojo D.Mačiūtė. – Dvikova bus tikrai įdomi. Mano svarbiausias tikslas pasaulio čempionate – pademonstruoti katą taip, kaip darau tai namuose. Užtikrintai, ramiai ir su pasimėgavimu.“

Antrajame etape šios poros laimėtojos lauks rumunės Oanos Pavel ir japonės Asukos Taniguchi dvikovos nugalėtoja.

Tuo metu daugkartinė Europos vicečempionė R.Makackaitė gali jau pirmojoje savo kovoje aštuntfinalyje susidurti su šeimininkų atstove. Tai gali būti Emi Shoguchi, jei pirmajame pasaulio čempionato etape ji nugalės Angelą Marshall iš Naujosios Zelandijos.

„Japonė yra gerai žinoma kovotoja, pasaulio čempionė. Be to, ji filmavosi katos rungties DVD, kuriame pristatytas vienas iš vertinimo kriterijų. Manau, su ja ir reikės susitikti, lauktų rimta ir viską lemianti kova, – teigė marijampolietė. – Mano tikslas šiame čempionate yra laimėti kuo daugiau kovų. Norisi atiduoti viską, nes dalyvauti tokio lygio varžybose gali būti ir vienintelė galimybė gyvenime.“

2023 metų Europos vicečempionas M.Sasnauskas aštuntfinalyje taip pat susitiks su Japonijos arba Naujosios Zelandijos atstovu. Lietuvos varžovas paaiškės Virgi Troy ir Raito Suzuki akistatoje.

„Manau, teks susitikti su japonu R.Suzuki, – sakė klaipėdietis. – Pasaulio čempionate stengsiuosi pademonstruoti savo įdėtą darbą ir geriausią savęs versiją.“

T.Zienius pirmajame pasaulio čempionato etape susitiks su Šiaurės Amerikos atstovu – Michaeliu Perrone iš Kanados. Šios kovos laimėtojo aštuntfinalyje lauks japonas Kenta Tanaka.

„Kanados sportininkas daug dėmesio skiria fiziniam pasirengimui, turi įvairios tarptautinės patirties, laukia įdomi kova, – apie savo pirmąjį konkurentą sakė lietuvis. – Pasaulio čempionate noriu ant tatamio užlipti ramiai, bet užtikrintai, pasitikėdamas savimi, parodyti tikrą kovotojo dvasią ir žinoma, laimėti, kuo daugiau kovų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.