EUROLYGA 2023

Renkami geriausi Lietuvos fizinio ugdymo pedagogai

Fizinio ugdymo pedagogai ne tik skatina judėjimą ir sveiką gyvenseną. Šiose pamokose moksleiviams diegiamos olimpinės vertybės, padedama ugdyti fizinį raštingumą ir asmenybę formuojančius gebėjimus, kaip komandinis darbas, pagarbą, užsispyrimas. Siekiant padėkoti fizinio ugdymo pedagogams jų atsidavimą darbui ir pastangas, jau keturioliktus metus rengiami Lietuvos fizinio ugdymo mokytojų apdovanojimai.

Renkami geriausi Lietuvos fizinio ugdymo pedagogai<br>LTOK nuotr.
Renkami geriausi Lietuvos fizinio ugdymo pedagogai<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 3:57 PM

Penktus metus iš eilės bus pagerbti ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose dirbantys specialistai, kurių darbas – formuoti mažųjų fizinį raštingumą. Pirmą kartą bus apdovanoti ugdytojai, dirbantys su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais vaikais.

„Šie apdovanojimai – proga padėkoti už didžiulį pedagogų indėlį ugdant sveikesnę, fiziškai aktyvesnę visuomenę, jaunąją kartą supažindinant su olimpinėmis vertybėmis ir olimpizmo filosofija.

Džiaugiuosi, kad šiais metais įtraukėme dar vieną kategoriją – specialistus, dirbančius su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais vaikais. Sportas ir fizinis aktyvumas šiems vaikams padeda ne tik lavinti reikalingus įgūdžius, bet ir socializuotis, įgyti drąsos ir pasitikėjimo savimi“, – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Geriausių Lietuvos fizinio ugdymo mokytojų rinkimuose bus apdovanoti 15 pedagogų. Apdovanojimai vyks iškilmingoje ceremonijoje prezidentūroje.

Jie bus vertinami pagal praktinę veiklą ir indėlį į šalies vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą, fizinio ugdymo ir sporto plėtrą 2021–2022 ir 2022–2023 mokslo metais.

Apdovanojimams paraiškas gali teikti Lietuvos bendrojo ugdymo, profesinio mokymo įstaigų, Lietuvos neformaliojo ugdymo ikimokyklinių įstaigų fizinio ugdymo mokytojai. Taip pat ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogai, judesio korekcijos mokytojai ir kiti pedagoginiai darbuotojai, sistemingai vedantys praktinius fizinio ugdymo užsiėmimus ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Teikti kandidatų paraiškas galima iki šių metų lapkričio 13 d. Daugiau informacijos www.ltok.lt.

Apdovanojimus organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), Lietuvos paralimpinis komitetas (LPAK), Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacija (LKKMA), Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.