EUROLYGA 2023

Lietuvių trejetas iškovojo bronzą Kuveite vykstančiame pasaulio boulingo čempionate

Kuveite vykstančiame IBF (International Bowling Federation) pasaulio boulingo čempionate Lietuvos atstovai – Rimvydas Balžekas, Andrius Gasparavičius ir Osvaldas Noreika – iškovojo bronzos medalius vyrų trejetų kategorijoje.

Rimvydas Balžekas, Andrius Gasparavičius ir Osvaldas Noreika iškovojo bronzos medalius vyrų trejetų kategorijoje.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Rimvydas Balžekas, Andrius Gasparavičius ir Osvaldas Noreika iškovojo bronzos medalius vyrų trejetų kategorijoje.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2023, 10:51 PM

Kelyje link pasaulio boulingo čempionato bronzos lietuviai trejetų varžybose iš pradžių sensacingai įveikė pirmuosius du kvalifikacinius etapus.

Pirmojo kvalifikacinio etapo B grupėje, kuriame dėl dviejų kelialapių į kitą etapą rungtyniavo šešių valstybių atletai, Lietuvos trejetas iškovojo tris pergales, o bilietą į kitą kvalifikacinį etapą užsitikrino tik po tikslių Rimvydo Balžeko papildomų metimų prieš tiek pat taškų grupėje iškovojusius Kolumbijos sportininkus.

Antrąjį kvalifikacinį etapą, kuriame rungtyniavo šešiolika stipriausių pasaulio čempionato trejetų, lietuviai pradėjo trimis nesėkmėmis iš eilės, o svajonės apie medalius nutolo. Tačiau lietuvių trejetas nepasidavė – iškovodami keturias pergales paeiliui, švedo Peter Ljung auklėtiniai pergalėmis išsilygino su Honkongo bei dviem Pietų Korėjos trejetais ir įgijo šansą kovoti dėl vietos pusfinalyje. Papildomų metimų serijoje Rimvydo Balžeko ranka ir vėl nedrebėjo – atlikęs tris tikslius metimus iš eilės dvidešimt penkerių metų kaunietis išvedė Lietuvos trejetą į pusfinalį bei garantavo pirmuosius pasaulio čempionato trejetų kategorijos medalius Lietuvos istorijoje.

Pusfinalyje Rimvydas Balžekas, Andrius Gasparavičius ir Osvaldas Noreika stojo į kovą prieš būsimus trejetų kategorijos čempionus iš Honkongo. Pirmosios partijos pradžioje lietuviai laikė iniciatyvą savo rankose, tačiau partijos pabaigoje pritrūko tikslumo. Serijoje iki dviejų pergalių Honkongo trejetas išsiveržė į priekį, o antrojoje pusfinalio partijoje iniciatyvą perėmę Honkongo atletai pergalės nebepaleido ir šventė įtikinamą pergalę 2–0 (202–157, 224–175).

Trejetų kategorijos finale Honkongo sportininkai rezultatu 2–1 (213–203, 182–226, 265–213) įveikė trejetą iš Danijos ir iškovojo aukso medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.