EUROLYGA 2023

Lietuvos paplūdimio tinklininkių skriaudikės suklupo finale, tarp vyrų – sensacingas čekų triumfas

Sekmadienį Meksikoje finišavo pasaulio paplūdimio tinklinio čempionatas. Naujaisiais planetos čempionais tapo amerikietės Sara Hughes ir Kelly Cheng bei čekai Ondrejus Perušičius bei Davidas Schweineris.

 Čekai pasiekė istorinį triumfą<br> Volleyball World nuotr.
 Čekai pasiekė istorinį triumfą<br> Volleyball World nuotr.
Pergalės džiaugsmas<br> Volleyball World nuotr.
Pergalės džiaugsmas<br> Volleyball World nuotr.
  Čekai pasiekė istorinį triumfą<br> Volleyball World nuotr.
  Čekai pasiekė istorinį triumfą<br> Volleyball World nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-10-16 08:35

Moterų turnyro finale trečiąją vietą pasaulio reitinge užimantis S.Hughes ir K.Cheng per 38 min. 2–0 (21:16, 24:22) įveikė čempionių titulą praradusias planetos reitingo lyderes braziles Aną Patricią Silva Ramos ir Eduardą Santos Lisboa.

Brazilijos paplūdimio tinklininkės iki finalo nebuvo pralaimėjusios nei seto, o šešioliktfinalyje eliminavo lietuves Moniką Paulikienę ir Ainę Raupelytę.

S.Hughes ir K.Cheng pasaulio čempionėmis tapo pirmą sykį. Jos kartu pradėjo žaisti dar studijuodamos ir 2013 metais iškovojo bronzą pasaulio U21 čempionate. Kartu pažaidusios nuo 2015 iki 2018 metų, jos vėliau pasuko skirtingais keliais. Galiausiai jos vėl sugrįžo į porą praėjusių metų lapkritį, bet dar pernai sugebėjo laimėti „Pro Beach Tour Elite16“ serijos turnyrą bei finalinį „Pro Beach Tour“ turnyrą Dohoje.

Tikrą dramą Meksikoje joms teko išgyventi pusfinalyje, kur 2–1 (18:21, 21:12, 15:13) palaužė tautietes Kristen Nuss ir Taryn Kloth.

„Esu labai dėkinga sarai. Labai ja didžiuojuosi ir tiesiog dėkoju Dievui, kad mes vėl žaidžiame kartu. Esu labai laiminga būdama čia“, – sakė K.Cheng.

Antroje vietoje pasaulio reitinge besirikiuojančios K.Nuss ir T.Kloth, su kuriomis taip pat savo jėgas teko išbandyti M.Paulikienei ir A.Raupelytei, iškovojo bronzos medalius. Jos rungtynėse dėl 3 vietos 2–1 (15:21, 21:19, 15:8) pranoko australes Mariafę Dėl Solar ir Taliquą Clancy.

Lietuvės M.Paulikienė ir A.Raupelytė šiame pasaulio čempionate užėmė 17-ą vietą.

Vyrų turnyre užfiksuota sensaciją. Įspūdingą žygį surengę, aukso medalius iškovojo vos 16-i pagal skirstymą čekai O.Perušičius bei D.Schweineris.

Kelyje link aukso jie pranoko ryškiausias pastarųjų metų pasaulio paplūdimio tinklinio žvaigždes – norvegus Andersą Molą ir Christianą Sorumą bei švedus Davidą Ahmaną ir Jonataną Hellvigą.

O.Perušičius ir D.Schweineris olimpinius čempionus, praėjusių metų planetos pirmenybių nugalėtojus ir pasaulio reitingo lyderius A.Molą ir Ch.Sorumą įveikė jau ketvirtfinalyje – 2–1 (21:14, 14:21, 15:12).

Pusfinalyje Čekijos sportininkai 2–0 (21:15, 21:12) sutriuškino amerikiečius Trevorą Crabbą ir Theodore‘ą Brunnerį, o dramatiškame finale 2–1 (21:15, 17:21, 15:13) palaužė dukart iš eilės Europos čempionus švedus A.Ahmaną ir J.Hellvigą.

Tai yra didžiausia pergalė Čekijos paplūdimio tinklinio istorijoje.

„Šios trys savaitės buvo ilgiausios mūsų gyvenime. Per jas teko išgyventi visko. Nuo ilgo pasiruošimo iki rungtynių su geriausiomis pasaulio komandomis – buvo labai sunku. Didžiuojuosi savo komanda ir mūsų šeimomis. Tai yra komandinė pergalė. Finalo pratęsime jaudulys buvo didelis, bet viskas mums baigėsi sėkmingai“, – po finalo kalbėjo D.Schweineris.

Europiečiai okupavo visą vyrų podiumą, nes bronzos medaliai atiteko lenkams Bartoszui Losiakui ir Michalui Brylui. Pastarieji akistatoje dėl trečiosios vietos 2–0 (21:17, 21:18) įveikė T.Crabbą ir Th.Brunnerį.

Pasaulio pirmenybėse kovas pradėjo po 48 vyrų ir moterų komandas. Čempionato Meksikoje prizų fondą sudarė 1 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.