EUROLYGA 2023

Naujajame Lietuvos vyrų tinklinio čempionate – devynios komandos

Artėjantį savaitgalį startuos naujas „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato sezonas. Pirmenybėse dalyvaus devynios komandos, o nugalėtojo titulą gins Šiaulių „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ klubas.

Naujajame Lietuvos vyrų tinklinio čempionate – devynios komandos.<br> Federacijos nuotr.
Naujajame Lietuvos vyrų tinklinio čempionate – devynios komandos.<br> Federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-17 12:00, atnaujinta 2023-10-17 12:01

Pirmas čempionato rungtynes šiauliečiai žais spalio 22 dieną namų aikštėje su Vilniaus TECH komanda. Vilniaus rajono sporto centro komanda, šiemet susijungusi su VMSM „Sostinės tauro“ ekipa, Savanorių sporto arenoje žais su Raseinių „Lūšies Volley“ tinklininkais, Alytaus „Ultra“ namuose priims Marijampolės „Sūduvą“, o Vilniaus universitetas – Kauno RIO klubą.

Baltijos lygoje rungtyniaujantis Lietuvos vicečempionas Gargždų „Amber Volley“ klubas prie šalies pirmenybių prisijungs nuo atkrintamųjų varžybų.

Čempionė „Elgo-Grafaitės-SC Dubysos“ komanda išsaugojo komandos branduolį ir yra nusiteikusi pakovoti dėl antro iš eilės čempionės titulo.

Tarpsezonyje komandą papildė du žaidėjai: praėjusiame metais Kelmės komandai atstovavęs Armandas Bielskus ir prieš kelis sezonus Šiaulių marškinėlius jau vilkėjęs šiaulietis Žanas Alojanas. Pasibaigus sezonui Šiaulių komandą paliko vienas iš lyderių Artūras Vincėlovičius, sugrįžęs į Gargždų ekipą.

„Džiaugiamės, kad po puikaus sezono pavyko išlaikyti beveik visus žaidėjus. Nors ir išvyko vienas iš lyderių, sudėtį papildė du nauji žaidėjai. Pradėsime sezoną nusiteikę puikiai. Nepaisant to, kad dar šiek trūksta susižaidimo, kelios draugiškos rungtynės prieš sezoną parodė, ką dar turime pakoreguoti. Nors bus labai sunku čempionate varžytis su Gargždų komanda, kuri šiemet žais ir Baltijos tinklinio čempionate, tačiau mūsų tikslai sezone išlieka tokie pat – apginti iškovotus titulus“, – pasakojo Šiaulių komandos treneris Modestas Strockis.

Šiais metais iš „Meistro kodo“ Lietuvos tinklinio čempionato pasitraukė Kelmės ir Panevėžio komandos. Dėl to buvo nuspręsta apjungti A ir B divizionus.

„Šiuos pokyčius vertiname teigiamai. Kuo daugiau varžybų, tuo tinklinis taps populiaresne sporto šaka. Prisijungus Alytui, Raseiniams, šių miesto tinklinio gerbėjai galės išvysti aukšto lygio rungtynes. Žinoma, naudos stengsimės gauti ir iš rungtynių su sąlyginai silpnesnėmis varžovų komandomis. Daugiau žaidybinio laiko gaus mūsų atsarginiai žaidėjai ir tai leis mums stiprėti kaip komandai. Dėl padidėjusio komandų skaičiaus turėsime rungtyniauti kone kiekvieną savaitgalį, o pernai būdavo pertraukos ir po mėnesį“, – sakė M. Strockis.

Pasibaigus „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato reguliariajam sezonui, „Amber Volley“ kartu su septyniomis stipriausiomis komandomis žais ketvirtfinalyje. Po ketvirtfinalio keturios stipriausios komandos kovos dėl šalies pirmenybių medalių, o į pusfinalį neprasibrovusios ekipos varžysis dėl B diviziono apdovanojimų.

Savaitgalį tęsis kovos ir „Teida“ Lietuvos moterų tinklinio čempionate. Šeštadienį Vilniaus universiteto (VU) tinklininkės namuose priims Lietuvos U20 merginų rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.