EUROLYGA 2023

Pasaulio plaukimo taurėje – fantastiškas Lietuvos pasiekimas: už nugaros palieka net JAV

2023 m. Pasaulio plaukimo taurės etapuose dominuoja Lietuvos plaukikai Danas Rapšys ir Rūta Meilutytė bei kelia mūsų šalį į pasaulio plaukimo aukštumas.

D. Rapšys ir R. Meilutytė.<br>Reuters/AP/Scanpix nuotr., lrytaas.lt koliažas.
D. Rapšys ir R. Meilutytė.<br>Reuters/AP/Scanpix nuotr., lrytaas.lt koliažas.
Danas Rap<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Danas Rap<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Danas Rap<br>AP/Scanpix nuotr.
Danas Rap<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>stopkadras
Rūta Meilutytė<br>stopkadras
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 11:48 AM

Šių sportininkų dėka pagal medalių skaičių ir prabą Lietuva antrajį taurės etapą iš eilės užbaigė kaip geriausia Europos valstybė ir ketvirtoji valstybė pasaulyje.

Visgi įspūdingiausias Lietuvos pasiekimas šių metų pasaulio plaukimo taurės etapuose yra tai, jog pagal aukso medalių skaičių mūsų šalis lenkia net įprastai dominuojančias JAV. Lietuvos plaukikai iki šiol yra iškovoję keturis aukso medalius, tuo tarpu JAV – tik tris. Tiesa, pagal bendrą medalių skaičių atsiliekame: Lietuva iš viso turi penkis medalius, o JAV – 17.

Pasaulio plaukimo taurės medalių lentelė:

Tiesa, pasaulio taurės etapuose dalyvauja ne visi geriausi pasaulio plaiukikai – dalis jų tauposi, kitų metų vasarį vyksiančiam pasaulio čempionatui bei Paryžiuje vyksiančioms vasaros olimpinėms žaidynėms.

Tuo tarpu Lietuvą plaukimo pasaulyje garsinantys D.Rapšys ir R.Meilutytė dominuoja savo pagrindinėse rungtyse ir žeriasi aukščiausios prabos medalius.

Sekamdienį R.Meilutytė vėl neturėjo lygių 50 m plaukimo krūtine rungtyje, kur distanciją įveikė per 30,23 sek. 26-erių kaunietė šioje rungtyje nugalėjo ir pirmajame pasaulio taurės etape Berlyne, kai pasiekė naują šių varžybų rekordą (29,56 sek.).

Už trečią tokią pergalę kitą savaitgalį Budapešte R.Meilutytei atitektų vadinamoji triguba karūna – simbolinis apdovanojimas (10 tūkst. JAV dolerių premija), kurį plaukikai gauna laimėję tą pačią rungtį visuose pasaulio taurės etapuose.

Į bent dvi tokias karūnas šiemet pretenduoja ir 28-erių panevėžietis D.Rapšys.

Sekmadienį jis vėl buvo nepralenkiamas vyrų 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje. Įspūdingą finišą pademonstravęs lietuvis distanciją įveikė per 1 min. 45,72 sek., nepalikdamas jokių šansų savo varžovams.

Susumavus visus trijų dienų rezultatus paaiškėjo ir geriausi antrojo pasaulio taurės etapo dalyviai.

Aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė D.Rapšys (52,30 tšk.). Jis vyrų įskaitoje užėmė šeštą vietą. R.Meilutytė (37,9 tšk.) moterų grupėje buvo 19-a.

Praėjusiais metais R.Meilutytė pasaulio plaukimo taurėje užėmė penktąją vietą, iškovojo dvi „trigubas karūnas“ (50 ir 100 m krūtine rungtyse) ir uždirbo 50,3 tūkst. dolerių. D.Rapšys bendrojoje vyrų įskaitoje buvo aštuntas ir susižėrė 24,9 tūkst. JAV dolerių.

Trečiasis pasaulio taurės etapas spalio 20-22 dienomis vyks Vengrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.