EUROLYGA 2023

Finaliniame Pasaulio plaukimo taurės etape – šeši lietuviai

Penktadienį Vengrijos sostinėje Budapešte prasidės paskutinis šio sezono „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės etapas. Savaitgalį „Duna Arena“ baseine čia varžysis ir būrys Lietuvos plaukikų.

D. Rapšys<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
D. Rapšys<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ltuswimming.com

2023-10-19 17:58

Iš Atėnų į Budapeštą atvyko Rūta Meilutytė, Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas, o prie jų šįkart prisijungs Erikas Grigaitis, Agnė Šeleikaitė ir Saverio Vitas Multinas.

Geriausiai iš lietuvių šis Pasaulio taurės sezonas klostosi D. Rapšiui. Po dviejų etapų surinkęs 107,1 taško bendroje vyrų įskaitoje jis užima penktą vietą.

Moterų grupėje R. Meilutytė su 70,2 taško kol kas rikiuojasi 16-a iš 80-ies taškus renkančių sportininkių, o A. Šidlauskas tarp 92-jų klasifikuotų plaukikų yra 36-as.

Tiek D. Rapšys, tiek R. Meilutytė yra laimėję tą pačią plaukimo rungtį abiejuose varžybų etapuose. D. Rapšys Berlyne ir Atėnuose nugalėjo vyrų 200 ir 400 m plaukimuose laisvu stiliumi, o R. Meilutytė abu kartus buvo greičiausia moterų 50 m krūtine rungtyje.

Jei lietuviams pavyks pakartoti šiuos pasiekimus ir Budapešte, jiems atiteks vadinamoji triguba karūna ir 10 tūkst. JAV dolerių siekianti premija.

Organizatoriai į varžybų programos pabaigą planuoja įterpti ir specialią rungtį – auksinį plaukimą („Golden Race“), kuriame dalyvautų tik 100 m distancijų (laisvu stiliumi, nugara, krūtine ir peteliške) nugalėtojai.

Kiekvienas iš šio plaukimo dalyvių startuotų skirtingu metu, vienas po kito – nuo lėčiausiai iki greičiausiai 100 m nuotolį įveikusio plaukiko. Starto signalas kiekvienam iš jų būtų duodamas individualiai, suvienodinant visų galimybes laimėti.

Atskiri auksiniai plaukimai numatyti vyrams ir moterims, o organizatoriai dalyviams žada papildomas premijas.

Varžybos Vengrijoje prasidės 10 val. Lietuvos laiku, o finalai numatyti 18.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.