EUROLYGA 2023

Fantastiškas D. Rapšys pasaulio taurėje įplaukė į dar vieną finalą, prie jo prisijungė ir A. Šidlauskas R. Meilutytė savo rungtyje nestartavo

Penktadienio rytą Vengrijoje (Budapešte) trečiąjį ir paskutinįjį pasaulio plaukimo taurės etapą pradėjo Danas Rapšys. Mūsiškis rytiniame 400 m laisvuoju stiliumi atrankos plaukime užsitikrino bilietą į minėtojo plaukimo finalą. Kiek vėliau prie D.Rapšio prisijungė ir 100 m krūtine rungtyje dalyvavęs ir į finalą patekęs Andrius Šidlauskas.

Danas Rapšys<br>dpa/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 10:58 AM, atnaujinta Oct 20, 2023, 12:48 PM

D.Rapšys 400 m laisvuoju stiliumi nuplaukė per 3 min. 50,94 sek. ir savo grupėje užėmė pirmąją vietą, o bendroje įskaitoje panevėžietis liko antras bei be didesnių problemų pateko į minėtosios rungties finalą.

Greičiau už lietuvį plaukė tik australas Samuelas Shortas, kuris 400 m laisvuoju stiliumi nuplaukė per 3 min. 49,83 sek.

Primename, kad prieš tai vykusiuose etapuose D.Rapšys iškovojo tris aukso medalius ir pretenduoja į trigubą karūną, kuri lietuviui garantuotų 10 tūkstančių JAV dolerių premiją.

100 m plaukimo krūtine rungtyje dalyvavo Andrius Šidlauskas, kuris minėtąją distanciją nuplaukė per 1 min. 0,14 sek. ir savo atrankos grupėje liko trečias, o bendroje įskaitoje liko aštuntas ir pagriebė paskutinį bilietą į 100 m plaukimo krūtine finalą.

Rūta Meilutytė pagal planą turėjo dalyvauti 50 m laisvojo stiliaus plaukime, tačiau tuomet, kai atėjo jos plaukimo eilė, mūsiškės take nebuvo ir ji šioje rungtyje nestartavo.

Kitas Lietuvos plaukikas pasaulio taurėje Budapešte Erikas Grigaitis 200 m nugara plaukime nepateko į didįjį finalą. Lietuvis minėtąją distanciją nuplaukė per 2 min. 3,09 sek. ir savo grupėje liko ketvirtas, o bendroje įskaitoje – 13-as.

100 peteliške rungtyje pasirodė Saverio Vitas Multinas. Lietuvis distanciją nuplaukė per 56,6 sek. ir savo plaukime liko aštuntoje vietoje, o bendroje įskaitoje – lietuvis liko 30-as.

Finaliniai plaukimai Lietuvos laiku prasidės nuo 18:00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.