EUROLYGA 2023

Be didesnių problemų: D. Rapšys užtikrintai pateko į pasaulio plaukimo taurės finalą, kur sieks trigubos karūnos R. Meilutytė dėl ligos neplaukė, į finalą taip pat pateko Erikas Grigaitis

Sekmadienio rytą pasaulio plaukimo taurėje Danas Rapšys pateko į dar vieną finalą bei sieks trigubos karūnos. Taip pat į finalą pateko ir kitas Lietuvos plaukikas Erikas Grigaitis

Danas Rapšys<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2023, 12:30 PM, atnaujinta Oct 22, 2023, 12:37 PM

Panevėžietis šįryt dalyvavo 200 m laisvojo stiliaus plaukime, kur minėtąją distanciją įveikė per 1 min. 45,91 sek. ir savo grupėje liko pirmas. Bendroje įskaitoje mūsiškis taip pat užėmė pirmąją vietą.

Lietuvis finale sieks trigubos karūnos, kadangi praėjusiuose pasaulio plaukimo taurės etapuose Vokietijoje (Berlyne) ir Graikijoje (Atėnuose) mūsiškis 200 m laisvojo stiliaus plaukime taip pat iškovojo aukso medalius. Primename, kad šiame etape, vykstančiame Vengrijoje (Budapešte), D.Rapšys jau pasidabino dviem bronzos medaliais.

Laimėjus finalą D.Rapšio lauktų 10 tūkst. JAV dolerių premija.

Lietuvis puikiai startavo šiame plaukime ir po 100 metrų užtikrintai pirmavo. Artimiausias varžovas nuo D.Rapšio atsiliko per 0,78 sek. Atrankos pabaigoje mūsiškis dar labiau padidino tempą ir plaukimo pabaigoje D.Rapšį ir jo grupėje antrąją vietą užėmusį australą Samuelį Shortą skyrė net 1,8 sekundės.

Bendroje įskaitoje antrąją iškovojo kitas australas Maximillianas Giuliani, kuris 200 m laisvojo stiliaus atrankoje minėtąją distanciją nuplaukė per 1 min. 46,31 sek.

Sekmadienį dėl ligos ir vėl neplaukė Rūta Meilutytė. Lietuvos plaukikė socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino istorija, kurios metu pasakojo, kad šiuo metu – sveikata yra svarbiausia. Mūsiškė pagal pirminį planą šiandien turėjo plaukti 50 m krūtine plaukime, kur ji galėjo pasiekti trigubą karūną, kadangi praėjusiuose pasaulio plaukimo taurės etapuose mūsiškė iškovojo minėtoje rungtyje iškovojo aukso medalius.

Priminsime, kad R.Meilutytė taip pat praleido penktadienio ir šeštadienio plaukimus.

Sėkmingai sekmadienį pasirodė Erikas Grigaitis, kuris dalyvavo 100 m nugara plaukime ir pateko į rungties finalą.

Mūsiškis minėtąją distanciją nuplaukė per 55,40 sek. ir savo grupėje užėmė trečiąją vietą, o bendroje įskaitoje iškovojo šeštąją vietą bei pagriebė bilietą 100 m plaukimo nugarą į rungties finalą. E.Grigaičio finalinis plaukimas numatomas 19 val. 19 min. Lietuvos laiku.

200 m krūtine plaukime dalyvavo Andrius Šidlauskas, kuris minėtąją distanciją nuplaukė per 2 min. 16,67 sek. ir savo grupėje liko trečias. Bendroje įskaitoje Lietuvos plaukikas užėmė dešimtąją vietą ir per plauką nepateko į didįjį minėtosios rungties finalą.

50 m krūtine rungtyje dalyvavo Agnė Šeleikaitė, kuri minėtąją distanciją nuplaukė per 33,27 sek. ir savo grupėje užėmė penktąją vietoje. Bendroje įskaitoje mūsiškė užėmė šešioliktą vietą ir į 50 m krūtine plaukimo finalą nepateko.

Sekmadienį plaukė ir Saverio Vitas Multinas, kuris 50 m peteliške nuplaukė per 25,95 sek. ir savo grupėje šeštas, o bendroje įskaitoje užėmė 37-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.