EUROLYGA 2023

Dohoje – Lietuvos tekvondo kovotojų triumfas

Kataro sostinėje Dohoje surengtame G1 serijos turnyre „Qatar Open“ trenerio Romualdo Montvido treniruojamos tekvondo kovotojos laimėjo aukso ir bronzos medalius. Čempionės titulą laimėjusi Klaudija Tvaronavičiūtė kovojo įspūdingu stiliumi – visas varžoves įveikė per du raundus. Lietuvos rinktinės lyderė varžėsi svorio iki 57 kg kategorijoje.

Klaudija Tvaronavičiūtė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Klaudija Tvaronavičiūtė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 10:45 AM

Klaudija pirmąją kovą praleido, o ketvirtfinalyje kovojo su egiptiete Loug Hamdan Ahmed Mohamed Ashraf, pusfinalyje – su kazache Snezhana Kan, finale – dar viena kazache Aisha Adilbekkyzy. Puikiai turnyrui pasirengusi lietuvė pirmą finalo raundą laimėjo 8:2, o antrąjį – 6:2. Kita sporto centro „Atžalynas“ kovotoja Gerda Meištininkaitė kovojo su iki 53 kg sveriančiomis sportininkėmis. Trenerio R.Montvido auklėtinei burtai aštuntfinalyje irgi lėmė laisvą kovą, o ketvirtfinalyje – Brunėjaus atstovę Wahdą Aloufi. Šį barjerą lengvai peržengusi lietuvė dėl teisės kautis finale varžėsi su prancūze Lenya Kamkaloumphou. Permainingą dvikovą 2:1 laimėjo Prancūzijos atstovė, tad Gerdai teko bronzos apdovanojimas. Trečia trenerio R.Montvido auklėtinė Anastasija Sydorenko šiame turnyre suklupo pirmoje kovoje ir liko 9.

„Laimėjus finalinę kovą, užplūdo pačios geriausios emocijos, buvau patenkinta, kad pagaliau atsipirko sunkus darbas treniruotėse,“ – pergale džiaugėsi K.Tvaronavičiūtė.

Sportininkė nepažinojo daugumos varžovių, todėl ruoštis kovoms galėjo arenoje stebėdama priešininkių dvikovas.

„Buvo sudėtinga dėl neįprasto 40 laipsnių karščio – ir treniruotis, ir išlaikyti svorį. Tačiau varžybų dieną arena buvo gerai vėdinama, todėl neįprastos sąlygos nesukliudė,“ – kalbėjo sportininkė.

Lietuvos rinktinės lyderė pažymėjo, kad pastaraisiais metais smarkiai išaugo konkurencija: „Lygis tikrai pakilo. Kiekvieną varžovę vertinu atsargiai net tada, kai ji neturi reitingo taškų. Šiandien net į reitingą neįtrauktos kovotojos būna ir taktiškai, ir fiziškai stiprios. O jaunoji karta tikrai auga stipri. Iš jaunimo kartais mokomės ir mes, vyresnės sportininkės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.