EUROLYGA 2023

Penkiakovės Baltijos taurės varžybų laimėtojai – A. Chafizova ir J. Kalaminskas

„Emocijų daug – esu laimingas. Smagu, kad sunkus darbas atsipirko, – sunkiai rinkdamas žodžius sakė penkiakovininkas Jonas Kalaminskas, savaitgalį triumfavęs Kaune vykusiose Baltijos taurės varžybose, – Buvo labai gera per apdovanojimus lipti ant laimėtojo pakylos laiptelio“.

A. Chafizova.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
A. Chafizova.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-23 09:55

Iš viso J. Kalaminskas (treneris Paulius Aleksandravičius) varžybose surinko 1542 taškus (fechtavimas – 257, plaukimas – 302, ekstremalus kliūčių ruožas – 324, „Laser Run“ – 659). Sidabro medalį iškovojo Paulius Vagnorius (treneris P. Aleksandravičius), surinkęs 1527 taškus. Bronza pasipuošė Nojus Chmieliauskas (treneris Artūras Kalininas).

„Labiausiai nudžiugino plaukimo rungties rezultatas, – po apdovanojimų džiaugėsi J. Kalaminskas. – Nors ir keliomis šimtosioms sekundės dalimis, bet pasigerinau asmeninį šios rungties rekordą. O ir fechtavimo rungtyje visai neblogai sekėsi. Turbūt, šįkart buvo daugiau drąsos, nes varžybos vyko Kaune, kuriame dabar gyvenu ir treniruojuosi“.

Šį sezoną J. Kalaminskas persikėlė treniruotis į Kauną, pas trenerį P. Aleksandravičių.

„Atsirado daugiau motyvacijos sportuoti, – net nesuabejojo jaunasis sportininkas. – Žinoma, tenka sportui skirti daugiau asmeninio laiko. Be to, treniruotes reikia derinti su studijomis. Kas toliau? Tikiuosi dar pagerinti savo asmeninius rezultatus ir siekti svarbesnių pergalių“.

Moterų varžybas laimėjusi Anastasija Chafizova (treneris A. Kalininas) prisipažino, kad treniruotėse buvo tikrai išlieta nemažai prakaito. „Atrodo, sunkus darbas tikrai pasiteisino“, – po apdovanojimų šypsojosi vilnietė.

Iš viso ji surinko 1364 taškus (fechtavimas – 250, plaukimas – 282, ekstremalus kliūčių ruožas – 271, „Laser Run“ – 561). Sidabro medalį iškovojo Giedrė Gudelytė-Gudelevičiūtė, bronza pasipuošė Anastasija Kančytė (abi treniruojasi taip pat pas A. Kalininą).

„Šiose varžybose man tikrai viskas pavyko, – kalbėjo A. Chafizova. – Įprastai, kai po varžybų analizuoju startus, dažniausiai jau žinau, kur galėjau kažką padaryti geriau... Ir šios varžybos nėra išimtis. Tačiau šį kartą galime kalbėti tik apie smulkmenas, nes padariau viską, ką galėjau. Ypač likau patenkinta savo fechtavimu, kadangi tai mano silpnoji rungtis – šį kartą sugebėjau susikaupt ir pasiekti savo geriausią rezultatą“.

Sportininkė neslėpė, kad didžiausias jaudulys kamavo prieš ekstremalaus kliūčių ruožo rungtį.

„Esu žmogus, kuriam yra labai sunku susiimti, nusiraminti, bet šiose varžybose save raminau mintimi, kad startuoju jau ne pirmą kartą, buvo ir svarbesnių startų ir dabar man tiesiog reikia ramiai padaryti tai, ką jau moku, – pasakojo A. Chafizova. – Šįkart tai man padėjo, tačiau neturiu kažkokių universalinių būdų, kurie mane gelbėtų kiekvienose varžybose ir padėtų įveikti jaudulį“.

Penkiakovininkė atsiduso, sulaukusi klausimo apie artimiausius planus: „Laukia darbas“.

„Žinau, kur esu silpnesnė, žinau, ką turiu nuveikti treniruotėse. Dirbsiu ir jau kitą varžybų sezoną pasistengsiu visus nustebinti dar geresniais rezultatais“, – sakė A. Chafizova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.