EUROLYGA 2023

„SEB arenoje“ praūžė Baltijos šalių teniso trenerių konferencija

Savaitgalį „SEB arenoje“ Vilniuje vyko Lietuvos teniso sąjungos, Latvijos ir Estijos teniso federacijų penktą kartą surengta Baltijos šalių trenerių konferencija. Jos metu kelios dešimtys teniso trenerių ne tik dalinosi savo patirtimi, tačiau ir klausėsi Tarptautinės teniso federacijos, kitų šalių ir sričių ekspertų pranešimų, susijusių su naujausiomis jaunųjų tenisininkų treniruočių, taktinio, psichologinio ugdymo metodikomis.

„SEB arenoje“ praūžė Baltijos šalių teniso trenerių konferencija<br>A.Četkausko nuotr.
„SEB arenoje“ praūžė Baltijos šalių teniso trenerių konferencija<br>A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 3:23 PM

Konferencijos dalyviams pranešimus skaitė ir parodomąsias treniruotes jauniesiems tenisininkams vedė Lietuvos vyrų teniso rinktinės kapitonas Šarūnas Kulnys, treneris Aistis Šlajus, Tarptautinės teniso federacijos (ITF) ekspertas Nickas Kelaidis, Lietuvos moterų rinktinei vadovaujanti Edita Liachovičiūtė, ITF lektorius Riaan Kruger, Estijos teniso federacijos trenerių edukacijos ekspertas Aleksander Jurgens, Vytauto Didžiojo universiteto doc. dr. Aušra Lisinskienė, doc. dr. Rūtenis Paulauskas, sporto medicinos gydytojas Mantas Ambraška, kiti ekspertai.

„Visų pirma, noriu pasidžiaugti sklandžiu Lietuvos teniso sąjungos, Latvijos teniso federacijos ir Estijos teniso federacijos bendradarbiavimu. Šią konferenciją kartu rengiame jau penktą kartą, renginys antrą kartą užsuko į Vilnių. Ne mažiau svarbu ir tai, kad prie konferencijos kaskart noriai prisideda ir Tarptautinė teniso federacija, kurį Baltijos šalių trenerių konferenciją jau yra įtraukusi į savo oficialų renginių kalendorių. Būtent tarptautinės federacijos dėka kasmet turime savo žiniomis ir patirtimi besidalinančius tikrai stiprius užsienio trenerius bei ekspertus. Ačiū noriu pasakyti ir „Go Vilnius“, kurie šiais metais tapo mūsų partneriais“, – sako Lietuvos teniso sąjungai vadovaujantis Ramūnas Grušas.

Šiuo metu Turkijos teniso federacijos techninio direktoriaus pareigas einantis Nickas Kelaidis su įvairiais teniso trenerių kvalifikacijos kėlimo projektais Lietuvoje darbuojasi jau daugiau kaip 15 metų.

„Mano pirmoji kelionė į Lietuvą buvo prieš amžinybę, sakyčiau 2007 metais. Tuomet lankiausi Šiaulių teniso mokykloje ir tai buvo mano pirmoji pažintis su Lietuva ir Lietuvos tenisu. Turiu pasakyti, kad per šį laikotarpį jūs žengėte milžinišką žingsnį į priekį. Nenoriu nieko įžeisti, tačiau kalbant vaizdingai, tuomet buvote akmens amžiuje. O dabar – technologijų. Šiuo metu teniso infrastruktūros, prieinamumo, treniravimo metodikų prasme Lietuva jau niekuo nenusileidžia valstybėms, turinčioms daug gilesnes šios sporto šakos tradicijas. Tokie renginiai, kaip šis, taip pat ženkliai prisideda prie teniso plėtros šalyje“.

Paklaustas, kada Lietuva turės savo pirmąjį didžiojo kirčio čempioną, N. Kelaidis šypsojosi. „To nežino niekas. Taip, jūs turite tam prielaidas – puikius aikštynus, entuziastingus trenerius. Dabar belieka dirbti, dirbti, dirbti, sudominti tenisu kuo daugiau vaikų. Ir tikėtis, kad įvairios palankios aplinkybės sukris į reikiamas vietas. Tačiau kažkokių garantijų, kad vieną dieną Lietuvos tenisininkas kels virš galvos didžiojo kirčio turnyro taurę, niekas jums neduos. Ilgą laiką darbavausi Prancūzijos teniso federacijoje. Ši šalis turi savo didžiojo kirčio turnyrą, jų federacijos resursai – milžiniški. Prancūzija turi daug puikių tenisininkų, tačiau turbūt jau niekas nepamena, kad šios šalies atstovas paskutinį kartą laimėjo kurį nors iš prestižiškiausių turnyrų“.

Šių metų Baltijos šalių trenerių konferencijos naujovė – dėmesys tėvų vaidmeniui sportininkų ugdymo procese. ITF plėtros Europai vadovas Vitor Cabral specialiame konferencijos seminare apie tai diskutavo su jaunųjų Lietuvos tenisininkų tėvais.

„Tarptautinė teniso federacija skiria vis daugiau dėmesio tėvų edukacijai. Turime tam skirtą specialią platformą ITF puslapyje – ITF akademiją. O kartu stengiamės pakviesti tėvelius į gyvą diskusiją tokių renginių metų. Manau, tai yra savaime suprantama. Juk tėvai yra bene svarbiausias veiksnys, kuomet kalbame apie jaunuosius tenisininkus ir jų ugdymą. Jie dalyvauja priimant sprendimus kokią sporto šaką rinktis jų vaikui, galiausiai jie moka už treniruotes. Todėl turime įtraukti juos į ugdymo, treniruočių procesus, turime padėti jiems atrasti savo vaidmenį“, – pasakojo V. Cabral.

Baltijos šalių trenerių konferencija nebuvo vienintelis savaitgalį „SEB arenoje“ vykęs renginys. Negalią turintys tenisininkai čia taip pat varžėsi „Baltics Wheelchair Tennis Tournament by SEB“ varžybose, o jaunieji sportininkai – Vilniaus teniso akademijos U12 turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.