EUROLYGA 2023

Prieš Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionatą JAV lietuvis gavo poilsio dieną

Spalio 24 dieną Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) Las Vegase atidarymo ceremonija bei dalyvių burtu traukimo prasidėjo Advanced Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionatas (WAAC2023). Lietuvos rinktinę šiame čempionate atstovaujantis lietuvis Igoris Lobanovas netikėtai gavo poilsio dieną, kurią išnaudojo tikslingai „perkrovai“.

Igoris Lobanovas <br> Pranešimo spaudai nuotr.
Igoris Lobanovas <br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 4:46 PM

Daugiau kaip savaitę vienintelis lietuvis Igoris Lobanovas savo šalį atstovausiantis Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate (WAAC2023) treniravosi ir ruošėsi savo pasirodymui Jungtinėse Amerikos Valstijose. Po itin intensyvių ir alinančių treniruočių po truputį susikaupė nuovargis, tačiau čempionato atidarymo ceremonijoje lietuviui nusišypsojo sėkmė – burtai lėmė, kad jis pateko į C pogrupį ir savo pirmąją privalomą programą privalės skristi tik ketvirtadienį (spalio 26 d. JAV laiku).

„Labai džiaugiuosi, kad atiteko 33 skrydžio numeris. Po ilgų treniruočių turėsiu progos atsikvėpti ir su naujomis jėgomis tęsti savo darbą, kurį ir atvykome čia atlikti. Tos vienos dienos poilsiui tikrai reikėjo ir ją paskyrėme tik poilsiui. Treneris nusprendė, kad reikia organizmui duoti pailsėti, atsiriboti nuo čempionato ir visų kitų darbų, kad ateinančias 10 dienų visas organizmas galėtų atlaikyti nežmonišką tempą ir didelius krūvius“, – teigė sportininkas I. Lobanovas.

O kad nervinė įtampa su kiekviena diena auga, rodo ir pirmieji patirti lakūnų nuostoliai treniruočių metu. Net dviem pilotams, kylant ir ruošiantis treniruočių skrydžiui, nulėkė akrobatinio lėktuvo gaubtas. Visa laimė, kad taip nutiko konkurentams, o ne lietuviams. Iš karto po šių įvykių Instagram paskyroje „aerobaticshub“ atsirado memai, apie tai, kad neatlaiko ne tik nuomotų lėktuvų gaubtai, bet ir stabdžiai, padangos.

„Kitiems nutikusios nelaimės nedžiugina. Yra vilčių, kad kolegos susitvarkys technines bėdas iki starto, tačiau treniruočių planas jiems sugriuvo. Nėra patogu nuomotis lėktuvą varžyboms, tačiau dėl logistikos iššūkių dalis svečių iš kitų žemynų neturi kito pasirinkimo. Kaip ir mes“, – pakomentavo komandos treneris Eltonas Meleckis.

Iš viso Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate dalyvauja 60 akrobatinio skraidymo lakūnų. Čempionato atidarymo metu kiekvienas jų išsitraukė savo numerius ir buvo suskirstyti į skirtingus 4 pogrupius: A, B, C ir D.

Iš karto po čempionato atidarymo ceremonijos pirmąją privalomą programą atliko pirmojo A pogrupio 15 dalyvių. Šiame pogrupyje geriausiai sekėsi JAV rinktinės atstovei Brittanee Lincoln – ji surinko 2627,93 taško iš 3500 galimų. Lietuviui burtai lėmė, kad jis pateko į C pogrupį, ir jis savo pasirodymo pradės tik spalio 26 d. JAV laiku, o Lietuvos laiku – spalio 27 d. (penktadienį).

Pilotai čempionato dienomis iš viso varžysis 4-iose skirtingose programose. Pirmiausia, čempionate dalyviai pradės nuo privalomas programos atlikimo, toliau tęs savo pasirodymus iš kitų – nežinomų – programų, kurios bus pateiktos pilotams išvakarėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.