EUROLYGA 2023

Po privalomosios programos Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate JAV lietuvis I. Lobanovas nusiteikęs optimistiškai

Spalio 26 dieną (JAV laiku) Advanced Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate (WAAC2023) po poilsio dienos pirmąjį įskaitinį privalomosios programos skrydį pademonstravo ir Lietuvos rinktinę šiame čempionate atstovaujantis lietuvis Igoris Lobanovas. Po jo lietuvis buvo nusiteikęs labai optimistiškai, mat, klaidų padaryta nebuvo daug, bet svarbiausia, kad po intensyvių treniruočių, jautėsi puikios formos: tiek psichologinis nusiteikimas buvo geras, tiek ir fiziškai nesijautė jokio nuovargio.

 Igoris Lobanovas<br> Organizatorių nuotr.
 Igoris Lobanovas<br> Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Igoris Lobanovas<br> Organizatorių nuotr.
 Igoris Lobanovas<br> Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 12:05 PM

Daugiau kaip pusę akrobatinio skraidymo pilotų Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate (WAAC2023) jau atliko savo įskaitinius pirmuosius pasirodymus iš privalomosios programos. Tarp jų ir vienintelis Lietuvą atstovaujantis sportininkas I.Lobanovas.

Po savo pirmojo skrydžio pasaulio čempionate lakūnas iš Lietuvos buvo itin optimistiškai nusitikęs. Jo teigimu, nors smulkių klaidų nepavyko išvengti, tačiau bendrai skrydis buvo sėkmingas.

„Sekėsi tikrai neblogai. Įprastai prieš čempionatus turime tik 3–4 intensyvias treniruočių dienas, o šį kartą turėjome – net 7 tam skirtas dienas ir tik vienos dienos pertrauką. Džiaugiuosi, kad iki pat pirmojo įskaitinio skrydžio pavyko išlaikyti šaltus nervus. Viską pavyko atlikti gan gerai, laukiam rezultatų. Manau, kad bus neblogi“, – gero nusiteikimo neslėpė lietuvis.

Spalio 26 d. ne visiems akrobatinio skraidymo pilotams pavyko atlikti pirmąją privalomą programos dalį. Jų pasirodymas perkeltas į kitą dieną. Preliminariai po 40 pilotų pasirodymų iš pirmosios programos lietuvio rezultatas yra 15-as. Teisėjai jam davė 2481,69 balų iš 3500.

„Tikėjausi geresnio įvertinimo iš teisėjų, bet yra kaip yra. Tai tik pradžia. Tikrosios varžybos prasidės ryt ir poryt, kai teks atlikti nežinomų programų duotas akrobatinių skrydžių figūras. Tada ir prasidės tikroji „mėsmalė“ ir pasimatys tikrieji lyderiai“, – po preliminarių rezultatų komentavo lietuvis.

Kol kas į pirmąją vietą iškopė Prancūziją atstovaujantis lakūnas Tommy‘as Douillard‘as. Jo pirmąjį pasirodymą teisėjai įvertino 2824,34 balų. Iš karto už jo rikiuojasi Jungtinės Karalystės sportininkė Mel Astles, o trejetuką užbaigia kitas prancūzas Jeremy‘is Renard‘as.

Europos akrobatinio skraidymo čempionas iš Rumunijos Vlad‘as Popescu‘as kol kas ketvirtas, turėdamas 2717,66 balų iš teisėjų. Jo komandos kolega rumunas Alexandru Eparu‘as – penktas, surinkęs 2673,83 balo.

Visgi rezultatai tikrai keisis. Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionato teisėjai po pirmųjų 40 sportininkų pasirodymų gavo net 5 protestus iš pilotų. Visi jie buvo patenkinti: vieniems panaikintos baudos, kitiems bus leista pakartoti savo privalomosios programos pasirodymą. Be to, dar 20 sportininkų neatliko savo pirmosios programos skrydžių.

Kitas lietuvio Igorio Lobanovo įskaitinis, bet jau nežinomos programos, pasirodymas lauks spalio 28 dieną JAV laiku, Lietuvos laiku – tai bus spalio 29 diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.