EUROLYGA 2023

Prieš akistatą su „Olympiacos“ – dvi dramatiškos „Kauno-VDU“ tinklininkių pergalės Baltijos lygoje

Savaitgalį Baltijos moterų tinklinio lygoje dvi dramatiškas pergales iškovojo čempionės titulą ginanti Kauno „Kauno-VDU“ komanda, kurioms tai buvo paskutinės repeticijos prieš lapkričio 7 dieną prasidėsiantį CEV Iššūkio taurės turnyro šešioliktfinalį su Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) klubu.

Dvi dramatiškas pergales iškovojo čempionės titulą ginanti Kauno „Kauno-VDU“ komanda.<br>LTF nuotr.
Dvi dramatiškas pergales iškovojo čempionės titulą ginanti Kauno „Kauno-VDU“ komanda.<br>LTF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2023, 9:53 AM

Pirmosios CEV Iššūkio taurės turnyro šešioliktfinalio rungtynės bus žaidžiamos VDU Valdo Adamkaus sporto centre. Tai bus pirmas kartas, kai „Kauno-VDU“ tinklininkės žais CEV varžybų rungtynes namuose, nes per pirmuosius tris sezonus Iššūkio taurėje visi susitikimai buvo sužaisti išvykose.

Šeštadienį kaunietės namuose 3–2 (25:18, 23:25, 28:30, 25:18, 17:15) palaužė Talino „Audentes SG-NK“ (Estija) tinklininkes.

Nugalėtojoms 18 taškų pelnė Eglė Makauskaitė, 14 – Gabija Kasperavičiūtė, 12 – Ida Marija Savukynaitė, 11 – Vaiva Valionytė.

Sekmadienį „Kaunas-VDU“ taip pat savo aikštėje 3–2 (26:28, 25:23, 25:23, 21:25, 15:10) įveikė „Rae Spordikool-Viaston“ (Estija) komandą.

Šiame mače rezultatyviausiai vėl žaidė E. Makauskaitė su 16 taškų. Po 15 pridėjo Gvanca Ulumbelašvili ir G. Kasperavičiūtė, 10 – V. Valionytė.

„Abejos rungtynės buvo sunkios, tačiau šiek tiek skirtingos. Pirmosiose žaidėme su jaunesne komanda, tačiau nors varžovės buvo jaunos, jos rungtyniavo drausmingai ir turėjo didžiulį norą laimėti. Kai kuriuose setuose sekėsi sunkiau, dažniau klydome, tačiau galiausiai mažesnis klaidų skaičius ir patirtis padėjo laimėti. Antrosios rungtynės buvo su labiau patyrusiomis žaidėjomis iš Estijos, be to buvo juntamas nuovargis po šeštadienio mačo. Visgi, manau, kad žaidėme labai komandiškai, padarėme mažiau klaidų lemiamais momentais ir taip pat pavyko pasiekti pergalę“, – mintimis dalinosi E. Makauskaitė.

Tinklininkė neslepia, kad šios rungtynės buvo labai reikšmingos ne tik Baltijos lygos rikiuotei, bet ir artėjančiam išbandymui CEV Iššūkio taurėje. „Olympiacos“ klubas yra daugkartinis Graikijos čempionas, 2018 metais tapęs Iššūkio taurės laimėtoju.

„Labai laukiame šių rungtynių ir joms ruošiamės. Skambus varžovių komandos pavadinimas prideda jaudulio, suprantame, kad tai labai aukšto lygio ekipa. Siekiant kuo geresnio rezultato, reikia sutelkti maksimalias pastangas ir rodyti geriausią žaidimą“, – teigė E. Makauskaitė.

Baltijos vicečempionė Jonavos „Aušrinė“ su minėtomis Estijos komandomis pasidalino po pergalę. Jonaviškės 3–0 (25:19, 25:22, 25:17) įveikė „Rae Spordikool-Viaston“ klubą.

Šeimininkėms 21 tašką pelnė Jekaterina Kovalskaja, 13 – Danielė Kvedaraitė.

Deja, bet kitą dieną „Aušrinė“ 1–3 (25:18, 26:28, 23:25, 18:25) nusileido „Audentes SG-NK“ komandai. 17 taškų Jonavos ekipoje surinko Iryna Jakutavičienė, 13 – D. Kvedaraitė, 11 – J. Kovalskaja.

Baltijos lygos turnyro lentelėje „Kaunas-VDU“ (12 tšk.) užima antrąją vietą, o „Aušrinė“ (7 tšk.) yra septinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.