EUROLYGA 2023

„Airwell Energija“ privertė vienus lygos lyderių kovoti iki finalinės sirenos, bet liko be taškų

OHL Baltijos ledo ritulio čempionate šį vakarą sužaistos dar vienerios rungtynės. Trečiadienį Elektrėnuose „Airwell Energija“ stojo į kovą su vienais iš lygos lyderių „Kurbads“ atstovais. Antrąjį kėlinį sėkmingiau sužaidę latviai džiaugėsi pergale 4:3.

 „Airwell Energija“ privertė vienus lygos lyderių kovoti iki finalinės sirenos, bet liko be taškų<br> hockey.lt nuotr.
 „Airwell Energija“ privertė vienus lygos lyderių kovoti iki finalinės sirenos, bet liko be taškų<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2023, 10:08 AM

Pirmajame kėlinyje latviams savo pranašumo įrodyti nepavyko. Nors jie pirmieji pasižymėjo po Edgaro Dikio (02:13, rez. perd. Matisas Birinšas, Rihardas Ligis) įvarčio, vėliau ritulys atsidūrė vartuose po Tado Kumeliausko iš aštraus kampo atlikto perdavimo link vartų (04:52, rez. perd. Matas Mikalauskas).

Antrojo kėlinio pradžios abejoms komandoms teko palaukti dėl problemų su ledu, o pertrauka sėkmingesnė buvo „Airwell Energijai“. Vos prasidėjus kėliniui varžovų vartininkas bandydamas išmušti ritulį jį pasiuntė link Egidijaus Binkulio, o šis iš už vartų gudriai nuo vartininko kojų pasiuntė ritulį į vartus (20:43).

Praleidusi įvartį „Kurbads“ komanda greitai pasižymėjo du kartus ir susigrąžino iniciatyvą. Tikslūs buvo Rihardas Ligis (21:47, rez. perd. E. Dikis) ir Aleksandras Novikovas (23:18, rez. perd. Artūras Ozolinšas, Martinšas Špakas).

Netrukus „Airwell Energijai“ buvo pavykę pasižymėti, bet po ilgos vaizdo peržiūros nuspręsta, kad dėl žaidimo aukštai iškelta lazda įvartis nebus įskaitytas. Iš karto po to „Kurbads“ pelnė ir savo ketvirtąjį įvartį, kai įvartį pelnė Artūras Mickevičsas (25:47, rez. perd. Aleksandras Briškinsas, Davidas Livšicas).

Trečiajame kėlinyje šeimininkai sumažino oponentų persvarą iki minimumo. Greitoje atakoje tikslą pasiekė Donatas Kumeliauskas (48:05, rez. perd. E. Binkulis).

Visgi, per likusį rungtynių laiką rimčiau pagrasinti varžovų vartams „Airwell Energijai“ taip ir nepavyko. Elektrėnų klubui teko dukart žaisti mažumoje, o tai apsunkino jų galimybes atakoje. Rungtynių pabaigoje jie bandė gelbėtis žaisdami su šešiais aikštės žaidėjais, bet to neužteko norint išlyginti rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?