EUROLYGA 2023

Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionatas JAV dėl nepalankių orų sąlygų užsitęsė

Net dvi dienas Jungtinėse Amerikos Valstijose akrobatinio skraidymo dalyviai laukė palankaus vėjo, kad galėtų atlikti įskaitinius savo skrydžius Advanced Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate (WAAC2023). O užsitęsus čempionatui, penktadienį (JAV laiku) paskutiniąją nežinomą programą skris tik 25 geriausieji, tarp kurių tikėtinai bus ir lietuvis Igoris Lobanovas.

 Igoris Lobanovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Igoris Lobanovas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2023, 5:55 PM

Iš trečiadienio į ketvirtadienį galų gale Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionato dalyviai sulaukė palankesnių oro sąlygų ir dalyviai galėjo tęsti savo pasirodymus. Trečiosios programos numatytus įskaitinius skrydžius spėjo atlikti 37 dalyviai iš likusių 58. Tarp pastarųjų dalyvių buvo ir lietuvis, kurio teigimu, jam kaip tik priešingai – stipresnis vėjas būtų buvęs palankus. Visgi tai nesutrukdė gauti palankių teisėjų įvertinimų už trečiąją programą.

„Iš keturių suplanuotų programų jau esu atlikęs tris. Kiti dalyviai trečiąją programą baigs atlikti ketvirtadienį. Čempionatas užsitęsė dėl stiprių vėjų viršuje. Gaila, kad kaip tik tomis dienomis neturėjome skristi. Mums vėjas būtų tik padėjęs, nes atsiranda galimybė „einant“ prieš vėją „pasivaryti“ tos trūkstamos lėktuvo energijos. O šiandien diena yra visiškai be vėjo, teko skristi esant štiliui. Buvo sunkiau, tačiau bendrai trečiosios programos atlikimą vertinu labai gerai, tai atsispindėjo ir teisėjų vertinimuose. Jie šiandien mano pasirodymą įvertino palankiau, lyginant su pirmosiomis dviem programomis. Tad nepaisant to, kad šiandien dar ne visi dalyviai atliko trečiąją programą, turėčiau patekti į finalą ir dar turiu šansų pakovoti dėl dešimtuko“, – apie savo galimybes pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate dėstė Igoris Lobanovas.

Trečiojoje programoje lietuvio rezultatas kol kas iš 37 atlikusių ją dalyvių preliminariai yra 12-as. Po trijų pasirodymų bendroje dalyvių lentelėje kol kas yra 13-as. Čempionato finale nežinomą ketvirtąją programą skris tik 25 dalyviai, iš kurių ir paaiškės geriausieji pasaulio pilotai.

Dėl prizinių vietų kova vyksta tarp Prancūzijos rinktinės sportininkų, kuriems ant kulnų lipa rumunai. Kol kas bendros įskaitos viršuje yra prancūzai Tommy Douillard‘as bei Vladimir‘as Gras‘asir ir Rumunijos rinktinės narys Dan‘as Stefanescu, tačiau savo trečiųjų skrydžių dar neatliko Europos čempionas Vlad-Alexandru Popescu, prancūzas Jeremy Renard ir britė Mel Astles.

„Galima pasidžiaugti, kad patekome į finalą, nes ne visiems dalyviams bus leista atlikti paskutiniąją ketvirtą programą. Tikslas besibaigiant čempionatui nesikeičia ir išlieka toks pat – papulti į top 10. Šansų dar yra, nepaisant to, kad beveik visi dalyviai, kurie yra net top 20, skraido su galingesne technika. Dominuoja „Extra 330 SC“, tad kol kas su senesnės kartos „Extra 300S“ lėktuvu esu aukščiausioje vietoje. Galima džiaugtis tuo, bet viską darysiu, kad prasibrautumėme ir dar aukščiau“, – kalbėjo lietuvis Igoris Lobanovas.

Paskutiniąją ketvirtą nežinomą programą 25 Advanced Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionato (WAAC2023) dalyviai atliks lapkričio 3 d. (penktadienį JAV laiku). Tą dieną paaiškės ir visi nugalėtojai – tiek individualūs sportininkų pasiekimai, tiek komandinių įskaitų. Pastarojoje pirmąją vietą užima Prancūzijos rinktinė, antrojoje vietoje yra Rumunija, o trečiojoje vietoje – čempionato šeimininkė JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.