EUROLYGA 2023

Daugkartinius olimpinius varžovus gavę P. Stankevičius ir A. Knašas po atkaklios kovos pasitraukė iš turnyro Kinijoje

Geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas tęsia lenktynes į Paryžiaus olimpines žaidynes, tačiau „Pro Tour Challenge“ turnyras Kinijoje lietuviams užsibaigė po grupių etapo.

Daugkartinius olimpinius varžovus gavę P. Stankevičius ir A. Knašas po atkaklios kovos pasitraukė iš turnyro Kinijoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugkartinius olimpinius varžovus gavę P. Stankevičius ir A. Knašas po atkaklios kovos pasitraukė iš turnyro Kinijoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 2:07 PM

45-oji planetos pora turnyrui Haikou mieste ruošėsi stovykloje Šri Lankoje, tačiau sąlygos Kinijoje laukė visai kitokios. Dėl stipraus vėjo ir kieto smėlio žaidimas buvo kur kas dinamiškesnis bei chaotiškensis, o tai padėjo labiau patyrusiems varžovams, kurie dar yra ir daugkartiniai olimpinių žaidynių dalyviai.

Lietuviai kovas B grupėje pradėjo su pajėgia amerikiečių pora: 37-erių Chaimu Schalku ir 34-erių Tri Bourne’u. Lietuviai nusileido amerikiečiams po atkaklios kovos 0–2 (20–22, 15–21).

Pirmajame sete Lietuvos atstovai turėjo net du set-pointus, kai pirmavo 20–18, tačiau keturis taškus paeiliui laimėję amerikiečiai nuskynė pirmąjį setą. Antrajame varžovai pabėgo anksčiau ir P. Stankevičiui bei A. Knašui dovanų nedalino.

Tai yra viena geriausių amerikiečių paplūdimio tinklinio porų. T. Bourne‘as dukart yra žaidęs olimpinėse žaidynėse, o jo partneris C. Schalkas praėjusiais metais užėmė ketvirtąją vietą planetos pirmenybėse.

Išlikimo kovoje Lietuvos atstovams teko antra turnyro pora Pablo Herrera ir Adrianas Gavira. Ispanijos atletai palaužė lietuvius 2–1 (16–21, 21–18, 15–7).

Pirmajame sete P. Stankevičius ir A. Knašas pabėgo po spurto 4–0, kai išsiveržė į priekį 14–9. Saugų atstumą išlaikę lietuviai užtikrintai laimėjo pirmąjį setą.

Antrasis prasidėjo ne taip sėkmingai ir P. Herrera bei A. Gavira startavo 6–2. Lietuviams taip ir nepavyko sumažinti savo atsilikimo iki mažiau negu trijų taškų, o galinga Ispanijos pora išlygino mačo rezultatą.

Trečiajame sete patyrę ispanai taip pat startavo geriau (6–3), o mačą užbaigė laimėdami penkis taškus paeiliui.

36-erių A. Gavira yra 2013-ųjų Europos čempionas. Tuo tarpu jo porininkas, 41-erių P. Herrera, yra net penkis kartus žaidęs olimpinėse žaidynėse ir iškovojęs vieną sidabro medalį.

Paskutinius šių metų paplūdimio tinklinio turnyrus P. Stankevičius ir A. Knašas žais Tailande, lapkričio 16 d., ir Filipinuose, lapkričio 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.