EUROLYGA 2023

V. Ortizas bandė apšmeižti E. Stanionį: „Paskelbus apie dopingo testus, tau staiga prireikė apendicito operacijos“ Kaunietis pateikė atsaką

Vergilas Ortizas jaunesnysis (19–0, 19 nokautų) ketina grįžti į bokso ringą po to, kai dėl sveikatos problemų buvo priverstas pasitraukti iš dviejų suplanuotų kovų su Eimantu Stanioniu. Į aukštesnę svorio kategoriją perėjęs V.Ortizas kitų metų sausio 6 d. Las Vegase susikaus su Fredricku Lawsonu (30–3, 22 nokautai) iš Ganos.

Eimantas Stanionis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Eimantas Stanionis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Eimantas Stanionis.<br>T.Bauro nuotr.
Eimantas Stanionis.<br>T.Bauro nuotr.
Eimantas Stanionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eimantas Stanionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 11:44 AM

25-erių V.Ortizo sugrįžimo į ringą buvo laukiama jau ilgai – paskutinė jo kova prieš Michaelą McKinsoną įvyko prieš 26 mėnesius. Nuo to laiko dėl sveikatos problemų, įskaitant rabdomiolizę, sportininkas kovoti negalėjo.

Atsižvelgiant į pastovius neaiškumus dėl V.Ortizo sveikatos, nėra jokių garantijų, kad dvikova su F.Lawsonu tikrai įvyks. Dėl šios priežasties 29-erių E.Stanionis, kuris ne kartą susidūrė su atšauktomis kovomis ir finansinėmis nesėkmėmis, pasiūlė patarimą Ganos kovotojui.

Kaunietis patarė jam iš anksto užsitikrinti bent 50 proc. piniginės sumos. „Patarimas F.Lawsonui – paprašyk bent 50 proc. honoraro avansu“, – socialiniame tinkle „X“ rašė E.Stanionis.

Šie žodžiai neliko nepastebėti V.Ortizo vadybininko Ricko Mirigiano, kuris nurodė, kad E.Stanioniui neva prireikė atlikti apendicito operaciją iškart po to, kai buvo paskelbta VADA asociacijos dopingo testavimo programa prieš jų planuotą kovą.

„Tikrai? Juk būtent dėl tavęs pirmą kartą kova buvo nukelta. Kai tik buvo paskelbta apie VADA testus, praėjus 24 valandoms staiga prireikė operuoti tavo „apendicitą“ ir tu negalėjai kautis 60 dienų. Nemėtykime akmenų į kitų daržą“, – kirto R.Mirigianas.

Tačiau E.Stanionis skubiai replikavo R.Mirigianui ir patikslino įvykių seką: „Sutartis dėl VADA testų buvo pasirašyta sausio 30 d., o apendicitas man buvo diagnozuotas sausio 7 d. Visą laiką buvau testuojamas ir neturėjau jokių problemų. Matau, kad socialiniuose tinkluose nuolat kalbate nesąmones. Kitą kartą pasitikrinkite faktus.“

Tačiau R.Mirigianas teigė, kad VADA sutarčių pasirašymas ir išsiuntimas vyko skirtingomis dienomis. Jis pabrėžė, kad dėl šios situacijos nukentėjo abu kovotojai.

„Kada jiems buvo išsiųsta (VADA sutartis) ir kada buvo pasirašyta, yra du skirtingi dalykai. Esmė ta, kad jie abu nukentėjo, abu prarado pinigus stovyklose, nereikia mėtyti akmenų į V.Ortizo daržą ir tada leisti kitiems komentuoti ir reaguoti į juos taip, tarsi tu buvai auka, o V.Ortizas – ne“, – internetinį ginčą socialiniame tinkle „X“ tęsė jis.

E.Stanionis atsakė, kad niekaip įžeisti V.Ortizo nė neketino ir omenyje turėjo už kovos organizavimą atsakingą agentūrą, kuri nerodė didelio susirūpinimo dėl Lietuvos boksininko įstrigusio Teksase (JAV) po to, kai kovo buvo atšaukta.

„Niekada nesakiau apie jį nieko blogo. Tik pasisakiau apie agentūrą, nes buvau įstrigęs ten, Teksase, ir norėjau grįžti namo, bet niekam tai nerūpėjo“, – rašė kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.