EUROLYGA 2023

Vilniuje – standartinių šokių Europos čempionatas

Šiais metais įspūdingi sporto renginiai dar tikrai nesibaigė – vienas jų pirmąjį gruodžio mėnesio savaitgalį laukia ir Lietuvoje. Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje gruodžio 2 d. vyks 2023 m. standartinių šokių Europos čempionatas.

Vilniuje – standartinių šokių Europos čempionatas.<br> WDSF/LSŠF nuotr.
Vilniuje – standartinių šokių Europos čempionatas.<br> WDSF/LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 11:50 AM

Čempionatą rengiančios Lietuvos sportinių šokių federacijos teigimu, laiko jam pasiruošti šį kartą buvo nedaug, nes sprendimą varžybas surengti Lietuvoje Pasaulio sportinių šokių federacija priėmė tik antroje metų pusėje.

„Gal nelabai ir tikėjomės, nes šiemet Kaune buvo organizuotas profesionalų pasaulio čempionatas, tačiau tikrai turime pasidžiaugti, jog pasaulio federacija mumis labai pasitiki, kaip aukščiausio lygio sporto renginių organizatoriais – Lietuvoje vykstančius čempionatus visada su geriausiomis emocijomis prisimena ir dalyviai, ir žiūrovai. Todėl iš Pasaulio sportinių šokių federacijos gauta žinia, kad mums skiriamas ir šių metų Europos čempionatas, buvo savotiškas įrodymas, jog galime pasitikėti savo jėgomis. Kibome į darbus ir kviečiame visus Lietuvos šokių mylėtojus suskubti įsigyti bilietus į šį daug žadantį renginį.“ – sakė LSŠF generalinė sekretorė Diana Gornatkevičienė.

Kas atstovaus Lietuvai?

D. Gornatkevičienė taip pat pridūrė, kad šiuo metu Lietuvoje vyksta standartinių šokių sportininkų kartų kaita, todėl labai svarbu išlikti geriausiųjų gretose ir pristatyti jaunesnius šokėjus: „Kaip žinoma, į Europos čempionatą kiekviena valstybė turi teisę deleguoti po dvi poras. Tad Lietuvai šiame čempionate atstovaus vieni tituluočiausių pasaulio šokėjų Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė bei šių metų šalies čempionai, jauni šokėjai Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė. Pastarieji aukščiausio lygio standartinių šokių varžybose būna labai arti finalo (užima 7–8 – ąją vietas), tačiau į finalą – geriausiųjų šešetuką – kol kas nebuvo pavykę patekti, nors šiemet Georgijus ir Domilė iškovojo Europos taurę. Bus nepaprastai įdomu stebėti, kaip seksis tokiems patyrusiems šokėjams, kaip Evaldas ir Ieva, bei, kaip į elito gretas įsilies Georgijus ir Domilė.“

Vilniuje žadama šokių stilių ir žanrų įvairovė

Čempionatas vyks visą dieną – nuo ryto iki vakaro. Dienos metu rengiami atrankiniai turai, o vakare – finalinės varžybos ir koncertas.

„Europos čempionate laukiame apie 50 porų. Dieną jos šoks pradiniuose turuose, o vakaro programos metu vyks ketvirtfinalis, pusfinalis ir finalas. Į ketvirtfinalį teisėjai kvies 24 geriausius duetus, į pusfinalį – 12, o į finalą – 6. Kiekvieno turo metu bus atliekami visi penki šokiai – lėtas valsas, tango, Vienos valsas, fokstrotas ir kvikstepas. Finale du šokiai bus atliekami solo, kuomet ant parketo šoks tik po vieną porą.“ – varžybų ir viso renginio struktūrą pristatė federacijos generalinė sekretorė, kviesdama žiūrovus į areną atvykti nuo 19.00 val. ir su Europos šokių elitu praleisti daugiau kaip dvi valandas.

Be standartinių šokių varžybų gruodžio 2 d. vyks ir Lotynų Amerikos šokėjų turnyras, kurį galės stebėti visi susirinkę arenoje. Taip pat vakaro programai ruošiamas įspūdingas koncertas – jame pasirodys Paryžiaus olimpinių žaidynių dalyvė, breiko šokėja Dominika Banevič – Ggirl Nicka, pasaulio hiphopo čempionas Edgaras Kerpė su hiphopo šokėjų grupe, o sportininkams akomponuos gyvos muzikos orkestras. Organizatorių teigimu, žiūrovų lauks visas šokio stilių ir žanrų spektras bei įkvepianti muzika – puikus derinys, garantuosiantis spalvingą ir smagų pirmąjį žiemos šeštadienio vakarą!

2023 m. standartinių šokių Europos čempionatas vyks Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje gruodžio 2 d. Finalinių varžybų ir koncerto pradžia – 19.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.