EUROLYGA 2023

„Kauno-VDU“ tinklininkės pasiryžusios mesti iššūkį „Olympiacos“ klubui

Baltijos čempionė Kauno „Kauno-VDU“ moterų tinklinio komanda antradienį stos į kovą CEV Iššūkio taurės varžybose. Turnyro šešioliktfinalyje kauniečių laukia akistata su viena turnyro favoričių – Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) ekipa.

 „Kauno-VDU“<br> LTF nuotr.
 „Kauno-VDU“<br> LTF nuotr.
 „Kauno-VDU“<br> LTF nuotr.
 „Kauno-VDU“<br> LTF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 9:58 AM

Pirmosios šešioliktfinalio rungtynės bus žaidžiamos 19 val. VDU Valdo Adamkaus sporto centre. Tai bus pirmas kartas, kai „Kauno-VDU“ tinklininkės žais CEV varžybų rungtynes namuose, nes per pirmuosius tris sezonus Iššūkio taurėje visi susitikimai buvo sužaisti išvykose.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos lapkričio 15 dieną Pirėjuje.

„Olympiacos“ klubas yra daugkartinis Graikijos čempionas, 2018 metais tapęs CEV Iššūkio taurės laimėtoju.

Olimpinio čempiono latvio Pavelo Selivanovo ir ilgametės komandos žaidėjos Viltės Bogdanovič treniruojamos „Kauno-VDU“ tinklininkės nesibaimina varžovių vardų ir tikisi mesti joms rimtą iššūkį.

„Bandysime įgyvendinti trenerio iškeltus tikslus. Varžovas labai stiprus, todėl mėginsime kautis kaip tik galime ir išnaudoti kiekvieną galimybę. Džiugu, kad tokį priešininką galime priimti Lietuvoje. Labai smagu žaisti prie savų žiūrovų. Nors tai sukelia kažkiek papildomo spaudimo, nes kiekviena žaidėja nori sužaisti kuo geriau, bet visos sieksime pademonstruoti gerą žaidimą“, – sakė V.Bogdanovič.

Šio išbandymo laukia ir „Kauno-VDU“ kapitonė Ida Marija Savukynaitė.

„Prieš tokį varžovą yra ir įdomu, ir garbinga, ir smagu žaisti. Labai laukiame šios akistatos. Teko šiek tiek stebėti jų treniruotę, tai varžovės atrodo tikrai gerai. Dėl to mums reikės maksimalios koncentracijos, susikaupimo ir viso 100 proc. savęs atidavimo. Labai tikime savo namų sienomis, labai mylime savo fanus, todėl lauksime pilnos arenos“, – šypsojosi I.M.Savukynaitė.

Italo Lorenzo Micelli treniruojamoje „Olympiacos“ ekipoje rungtyniauja tinklininkės iš Graikijos, Serbijos, Čekijos ir Argentinos.

„Nežinome kaip rungtyniauja kaunietės, tačiau kaip visada būsime pasirengusios mačui. Sieksime žaisti agresyviai ir neleisti Kauno ekipai žaisti savo žaidimo. Turime kontroliuoti tempą ir spausti varžoves savo padavimais nuo pat pradžių“, – sakė „Olympiacos“ naujokė čekė Mikaela Mleinkova.

Praėjusiais metais pirmajame CEV Iššūkio taurės turnyro etape „Kauno-VDU“ tinklininkės išvykoje abu sykius pralaimėjo Haifos „Haifa VK“ (Izraelis) ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.