EUROLYGA 2023

„Kauno-VDU“ tinklininkės demonstravo kovingumą, bet nusileido „Olympiakos“ ekipai

„Kauno-VDU“ tinklininkės CEV Iššūkio taurės turnyre startavo nesėkme, bet pademonstravo gražių akimirkų sausakimšoje VDU V. Adamkaus sporto centro salėje. Pirmosiose šešioliktfinalio rungtynėse kaunietės 0–3 (18:25, 21:15, 18:25) pralaimėjo žymiam Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubui.

 „Kauno-VDU“ tinklininkės demonstravo kovingumą, bet nusileido olimpietės vedamai „Olympiakos“ ekipai
 „Kauno-VDU“ tinklininkės demonstravo kovingumą, bet nusileido olimpietės vedamai „Olympiakos“ ekipai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 10:25 AM, atnaujinta Nov 8, 2023, 10:26 AM

Rungtynių pradžioje kaunietės kelis sykius pirmavo, bet vėliau gerokai labiau patyrusios varžovės perėmė iniciatyvą ir įgijo 6–8 taškų pranašumą, kurį išsaugojo iki seto pabaigos.

Antrajame sete „Kauno-VDU“ tinklininkės pelnė pirmuosius du taškus. Nors vėliau „Olympiacos“ komanda išsiveržė į priekį, aistringai žiūrovų palaikomos kaunietės atkakliai priešinosi savo varžovėms (8:8). Vėliau mūsiškės dar kelis sykius lygino rezultatą, bet galiausiai seto pabaigą užtikrinčiau sužaidė viešnios iš Graikijos.

Trečiajame sete jauna Kauno komanda padovanojo žiūrovams keletą gražių epizodų, po kurių dar buvo išsiveržusios į priekį 9:8. Visgi tuomet „Olympiakos“ tinklininkės išnaudojo savo patirtį bei kauniečių klaidas ir atitrūko nuo šeimininkių 20:13. Mačo pabaigoje gražinti intrigos kaunietėms nebepavyko.

„Nesu nusivylęs, bet norėjosi šiek tiek daugiau. Tikiu, kad daug kur galime tobulėti ir laimėti. Šįkart merginos per daug nervinosi ir išsigando garsaus „Olympiakos“ vardo. Žaidimo vertinti nenoriu – tą gali padaryti žiūrovai. Mes tikrai galime žaisti geriau“, – teigė „Kauno-VDU“ treneris, olimpinis čempionas iš Latvijos Pavelas Selivanovas.

Jo teigimu, per savaitę kažko stebuklingo išmokti nebepavyks. Svarbiausia – susitvarkyti su savo galvomis ir nebijoti varžovių.

Geriausia žaidėja „Kauno-VDU“ gretose pripažinta Eglė Makauskaitė.

„Iš pradžių netrūko jaudulio, nes susirinko labai daug žiūrovų. Papildomo streso kėlė ir varžovių komandos vardas, bet manau, kad gana neblogai susitvarkėme su šiuo iššūkiu. Tikiuosi, kad kitą savaitę išvykoje jaudulio bus mažiau ir pavyks pademonstruoti geresnį žaidimą“, – kalbėjo E. Makauskaitė.

Kauno klubui po 7 taškus pelnė Martyna Paukštytė ir Eglė Makauskaitė, 6 – Gabija Kasperavičiūtė, 3 – Vilūnė Rauluševičiūtė, po 2 – Gvanca Ulumbelašvili, Ida Marija Savukynaitė, Vaiva Valionytė ir Liepa Urbonaitė, 1 – Kateryna Zui.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Bianca Farriol su 16 taškų. Ji yra Argentinos rinktinės narė ir dalyvavo Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Manau, kad pergalę lėmė mūsų žaidėjų koncentracija. Žinojome, kad turime iš čia išvykti su trimis taškais ir tą padarėme. Paskutiniame sete norėjau leisti daugiau pažaisti atsarginėms žaidėjoms, tačiau jos daug nerungtyniavo. Tai rodo, kad dėl pergalės turėjome pakovoti. Bet kokiu atveju, didžiuojuosi savo merginomis, kurios atliko savo darbą“, – sakė „Olympiakos“ treniruojantis italas Lorenzo Micelli.

L. Micelli sutinka, kad komandų lygis šiek tiek skiriasi, nes jos rungtyniauja skirtingo pajėgumo čempionatuose.

„Žinau Baltijos lygą ir jos pajėgumą. Kauno komanda yra pajėgi būti tarp stipriausių šioje lygoje, bet Europoje atsiranda daugiau profesionalumo. Matau tarp kauniečių pajėgių žaidėjų, kurios turi potencialo žaisti tokiame lygyje. „Kaunas-VDU“ turi neblogą sudėtį ir žaidžia gerą tinklinį, tačiau to neužtenka žaidžiant su tokiomis komandomis kaip mūsų. Juolab, kad CEV Iššūkio taurėje dalyvauja ir Italijos klubai, kurie stipresni už mus. Kelias link elitinių komandų nėra lengvas, bet toks turi būti Baltijos lygos komandų tikslas“, – aiškino L. Micelli.

„Olympiakos“ klubas yra daugkartinis Graikijos čempionas, 2018 metais tapęs CEV Iššūkio taurės laimėtoju. Praėjusiais metais ši Graikijos ekipa šiame Europos turnyre užėmė penktąją vietą.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos lapkričio 15 dieną Pirėjuje.

„Kauno-VDU“ tinklininkės CEV Iššūkio taurėje rungtyniauja ketvirtus metus iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.