EUROLYGA 2023

Lenkus palaužę lietuviai priartėjo prie ledo ritulio „4 Nations Cup“ nugalėtojų titulo

Lietuvos jaunimo iki 20 metų rinktinė pratęsė pergalingą seriją „4 Nations Cup“ turnyre Estijoje. Penktadienį Lietuvos jaunimo rinktinė po baudinių serijos 2:1 palaužė Lenkijos rinktinę. Mūsų šalies atstovams tai buvo antroji pergalė iš eilės ir su 5 taškais jie pirmauja keturių komandų turnyre.

Jaunimo ledo ritulio rinktinė iškovojo svarbią pergalę.<br>Hockey.lt nuotr.
Jaunimo ledo ritulio rinktinė iškovojo svarbią pergalę.<br>Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

Nov 10, 2023, 5:23 PM

Pirmoji rungtynėse pasižymėjo Lenkijos rinktinė. Jiems pavyko pasižymėti greito išpuolio metu.

Lietuvos rinktinė lygybę dvikovoje atstatė gavę galimybę žaisti daugumoje. Simonas Valivonis paleido metimą iš toli, o gerai prie vartų padirbėjęs komandos draugas uždengė oponentų vartininko matomumą ir šis nesugebėjo išgelbėti savo komandos (12:57, rez. perd. Marijus Dumčius, Artūras Seniuta).

Antrojo ir trečiojo kėlinių metu nepaisant turėtų galimybių žaisti daugumose bei susikurtų progų, pralaužti vartininko gynybos nepavyko nė vienai rinktinei.

Prasidėjus pratęsimui išbandymą turėjo Lietuvos rinktinės vartininkas Julius Andrekus. Jam teko neutralizuoti oponentų bandymą realizuoti baudinį. Susitvarkęs su šia užduotimi lietuvis išsaugojo šansus iškovoti pergalę, kurios likimas sprendėsi baudinių serijoje.

Baudinių serijos metu Lietuvos rinktinė dukart atsiliko, bet iš pradžių Pijus Pranskevičius, o paskui Marijus Dumčius rezultatą lygino. Į priekį lietuvius išvedė Artūras Seniuta, o paskutiniu bandymu lenkai kirto į vartų skersinį, leidę Lietuvos rinktinei džiaugtis dar viena pergale.

Rytoj 18:00 val. Lietuvos jaunimo rinktinė užbaigs turnyrą su „HS Riga“ klubu iš Latvijos. Pergalė šiose rungtynėse garantuotų lietuviams „4 Nations Cup“ nugalėtojų titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.