EUROLYGA 2023

Prieš išvyką į Pirėjų – „Kauno-VDU“ tinklininkių pergalė prieš Lietuvos čempiones

Savaitgalį „Teida“ Lietuvos moterų tinklinio čempionate įvyko intriguojanti favoričių akistata – tarpusavyje jėgas išmėgino stipriausios pastarųjų metų šalies komandos – „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė“.

Kovojo „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė“ ekipos.<br>E.Šemioto nuotr.
Kovojo „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė“ ekipos.<br>E.Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2023, 11:28 AM

Kaune vykusiose rungtynėse, kurios taip pat buvo įtrauktos ir į Baltijos čempionato įskaitoje, kaunietės šventė pergalę po atkaklios kovos 3–1 (25:20, 25:17, 23:25, 26:24).

„Kauno-VDU“ klubas užtikrintai pradėjo rungtynes ir laimėjo pirmus du setus. Trečiajame sete jau „Aušrinės“ tinklininkės ėmė demonstruoti charakterį ir po įtemptos pabaigos jos sušvelnino savo atsilikimą mače.

Ketvirtajame sete vyko permaininga kova. Jonavos komanda du sykius pirmavo 5 taškų skirtumu (18:13 ir 21:16), bet šios persvaros neišsaugojo. Kaunietės greitai pasivijo varžoves ir sugebėjo išsigelbėti bei išplėšti pergalę ketvirtajame sete 26:24.

Lietuvos čempionės titulą ginančiai Jonavos ekipai tai buvo antroji nesėkmė iš eilės. Šiose rungtynėse „Aušrinei“ nepadėjo viena komandos lyderių Danielė Kvedaraitė, taip pat Marina Šramko.

Kauno klubui po 16 taškų pelnė Vilūnė Rauluševičiūtė ir Eglė Makauskaitė, 14 – Gabija Kasperavičiūtė, 11 – Gvanca Ulumbelašvili, 10 – Ida Marija Savukynaitė.

Jonavoje komandoje 19 taškų surinko Jekaterina Kovalskaja, 13 – Iryna Jakutavičienė.

Geriausiomis žaidėjomis pripažintos V. Rauluševičiūtė ir Emilija Barkauskaitė („Aušrinė“).

Kauno komanda Baltijos lygoje užima trečiąją vietą, o Jonavos – devintąją.

„Kauno-VDU“ tinklininkės netrukus skris į Graikiją, kur trečiadienį žais atsakomąsias CEV Iššūkio taurės turnyro rungtynes su Pirėjo „Olympiacos“ komanda. Pirmąsias rungtynes Kaune 3–0 laimėjo „Olympiacos“.

Permainingas „Amber Volley“ savaitgalis

„Cronimet“ Baltijos vyrų tinklinio čempionate Gargždų „Amber Volley“ klubas namie priėmė dvi pajėgias Estijos komandas. Vieną iš jų pavyko nugalėti.

Praėjusią savaitę įvyko permainos „Amber Volley“ sudėtyje. Komandą paliko Laurynas Galdikas bei legionierius iš Kolumbijos Cristianas Palaciosas. Juos pakeitė diagonalinis puolėjas iš Brazilijos Matheusas Araujo Veloso.

Šeštadienį „Amber Volley“ 0–3 (20:25, 22:25, 17:25) nusileido be pralaimėjimų žygiuojančiam čempionato lyderiui Talino „Selver-TalTech“ klubui.

Šeimininkams 12 taškų pelnė Andrejus Čmirovas, 11 – M. Araujo Veloso.

Sekmadienį Gargždų komanda 3–0 (26:24, 25:20, 25:23) pranoko „Parnu VK“ tinklininkus ir iškovojo trečiąją sezono pergalę.

Nugalėtojams 16 taškų pelnė Artūras Vincėlovičius, 15 – M. Araujo Veloso, 13 – A. Čmirovas.

„Pirmose rungtynėse nežaidėme taip kaip galime ir turime žaisti. Negaliu sakyti, kad žaidėme blogai, buvo gerų epizodų, tačiau praradome koncentraciją tam tikrose vietose ir to užteko, nes „Selver“ yra labai stipri komanda. Sekmadienį daug geriau įvykdėme savo žaidimo planą ir klaidų žaidimo organizavime nebuvo

daug. Taip pat daug stipriau padavinėjome. Nors netrūko ir klaidų, bet varžovams buvo žymiai sunkiau priimti kamuolį“, – kalbėjo „Amber Volley“ trenerio asistentas Sergejus Ščegolis.

Komandos naujokas M. Araujo Veloso teigė, kad jam dar reikia laiko susipažinti su komanda, bet jau antrose rungtynėse jis jautėsi gerokai komfortabiliau. Pasak jo, rungtynėse su „Parnu VK“ ekipa pergalę lėmė disciplinos laikymasis, ko ir reikalavo treneris Austris Štals.

Su 10 taškų „Amber Volley“ čempionate užima ketvirtąją vietą. Kitą savaitgalį Gargždų klubas išvykoje žais su Latvijos ekipomis – „Jėkabpils Lūši“ ir Daugpilio „Ezerzeme-DU“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.