EUROLYGA 2023

„European Aquatics“ dėmesio centre – vaikų mokymas plaukti

Jūrmaloje (Latvija) pirmą kartą surengta „European Aquatics“ mokymosi plaukti konferencija, kurioje dalyvavo ir Lietuvos vaikų mokymo plaukti programą pristatė asociacijos „LTU Aquatics“ atstovai.

„LTU Aquatics“ projektų vadovė Urtė Mankienė.<br> LPF nuotr.
„LTU Aquatics“ projektų vadovė Urtė Mankienė.<br> LPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-15 16:40

Dvi dienas trukusią konferenciją, sutraukusią per 200 delegatų iš 28 šalių, pasveikino „European Aquatics“ prezidentas Antonio Silva.

„Šia konferencija „European Aquatics“ žengia žingsnį į priekį – imamės lyderystės siekiant sukurti pirmuosius mokymo plaukti standartus, aprėpsiančius visą žemyną. Ieškodami bendradarbiavimo galimybių su politiniais ir komerciniais partneriais, siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į plaukimo – gyvybiškai svarbaus įgūdžio – teikiamą naudą sveikatai ir užkirsti kelią skendimams“, – susirinkusiems sakė A.Silva.

Pasirinkta konferencijos vieta – simbolinė. Būtent trys Baltijos valstybės – Latvija, Lietuva ir Estija – Europos (anti)lyderės – ne vienerius metus pirmauja pagal skendimų mastą. Nors pastaraisiais metais paskendimų šalyje mažėja, Lietuva vis dar stipriai atsilieka nuo kitų Senojo žemyno valstybių.

Prie didėjančio žmonių sąmoningumo ir gerėjančių rodiklių prisideda jau 14 metus „LTU Aquatics“ (buvusios Lietuvos plaukimo federacijos) kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija vykdomas mokymo plaukti ir saugaus elgesio vandenyje pamokų ciklas antrų klasių moksleiviams.

„Dalyvauti pirmą kartą Europoje rengiamoje mokymosi plaukti konferencijoje buvo ne tik puiki patirtis, bet ir garbė, kadangi buvome atrinkti kaip viena iš šalių, turinti pavyzdinę mokymosi plaukti programą. Turėjome progą pristatyti mūsų mokymo plaukti ir saugaus elgesio vandenyje programos pasiekimus, pasidalinti savo žiniomis, kurios, viliamės, padės „European Aquatics“ kurti Europos mokymosi plaukti standartus“, – sakė „LTU Aquatics“ projektų vadovė Urtė Mankienė.

Konferencijos metu delegatai užmezgė tarptautinius ryšius, dalinosi žiniomis ir diskutavo, kaip užtikrinti plaukimo pamokų integraciją į nacionalines vaikų ugdymo programas bei sugriauti kultūrinius ir socialinius barjerus.

Šiais mokslo metais pradinius plaukimo įgūdžius įgis apie 13,4 tūkst. antrokų iš 32 Lietuvos savivaldybių. 35 šalies baseinuose patyrę plaukimo treneriai ir instruktoriai antrokus supažindina su vandens savybėmis, savo kūno pojūčiais, asmens higienos ir saugaus elgesio baseinuose, vandenyje reikalavimais ir taisyklėmis, plaukimo būdais, šuoliais į vandenį, saugiais žaidimais vandenyje.

Projektas „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.