EUROLYGA 2023

Šiaurės šalių treko čempionate Panevėžyje – per 90 dviratininkų iš 8 šalių

Šeštadienį ir sekmadienį, lapkričio 25–26 d., Panevėžyje, „Kalnapilio“ arenoje, vyks Šiaurės šalių dviračių treko čempionatas. Jame dalyvauti užsiregistravo 93 dviratininkai iš 8 šalių.

 Šiaurės šalių treko čempionate Panevėžyje – per 90 dviratininkų iš 8 šalių<br> Tomo Gaubo nuotr.
 Šiaurės šalių treko čempionate Panevėžyje – per 90 dviratininkų iš 8 šalių<br> Tomo Gaubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 2:07 PM, atnaujinta Nov 22, 2023, 2:08 PM

Dviračių treko čempionate Panevėžyje lenktyniaus ir Ignatas Konovalovas

Į varžybas iš užsienio turėtų atvykti Danijos, Latvijos, Norvegijos, Slovakijos, Suomijos, Švedijos ir Ukrainos sportininkai.

Varžyboms, kurias organizuoja Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF), suteikta II UCI kategorija. Dalyviai galės pelnyti pasaulio reitingo taškų. Čempionate dalyvaus moterų ir vyrų elito bei jaunių merginų ir vaikinų grupių atstovai. Varžybų programoje – 7 rungtys: sprintas, keirinas, komandų sprintas, skrečas, eliminavimas, grupinės lenktynės dėl taškų, omniumas.

„Šis čempionatas Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą. „Nordic Cycling“ organizacija, kuriai priklausome ir mes, nori, kad būtų rengiama daugiau regiono čempionatų. Šiemet Šiaurės šalių MTB XCO čempionatas vyko Švedijoje, BMX lenktynių – Latvijoje, o žvyrkelio lenktynių (gravel) – Suomijoje. Treko čempionatą sutikome organizuoti Lietuvoje, – sakė LDSF generalinis sekretorius Tomas Gaubys. – Džiaugiamės, kad žiūrovai galės pamatyti neseniai UCI treko Čempionų lygos varžybose dalyvavusius Miglę ir Vasilijų Lendel, seniai treke nelenktyniavusį elitinį plento dviratininką Ignatą Konovalovą („Groupama-FDJ“) ir būrį pasaulio, Europos jaunių, jaunimo bei elito čempionatų medalininkų. Labai laukiame sporto gerbėjų „Kalnapilio“ arenoje.“

Tarp dalyvių bus ne tik Tokijo olimpinių žaidynių komandų sprinte (kartu su Simona Krupeckaite) penktą vietą iškovojusi M. Lendel, 2020 m. Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas V. Lendel, Atėnų olimpinių žaidynių treko varžybų dalyvis I.Konovalovas, bet ir pajėgūs Ukrainos dviratininkai: 2018 m. Europos čempionato skrečo čempionas Roman Gladyš, 2017 ir 2020 m. Europos čempionatų skrečo medalininkė Tetjana Klimčenko, šių metų UCI Čempionų lygos dalyvė, buvusi pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininkė Ala Bilecka, šių metų Europos jaunimo čempionato grupinių lenktynių dėl taškų bronzos medalio laimėtoja Tetjana Jaščenko, buvę Europos jaunių čempionai Karolina Keliuch ir Bohdan Danylčuk, buvusi pasaulio ir Europos jaunių pirmenybių medalininkė Ana Kolyžuk. Į varžybas atvyksta ir daugkartinis Slovakijos čempionas bei tarptautinių varžybų prizininkas Martin Chren, šių metų Europos jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtoja norvegė Nora Tveit.

Abi dienas varžybos prasidės 10.00 val. Įėjimas – nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.