EUROLYGA 2023

Viena tituluočiausių visų laikų Lietuvos šokėjų porą Vilniuje sieks triumfo

Jau šios savaitės pabaigoje Vilniuje rinksis geriausi standartinių šokių šokėjai – čia vyks Europos čempionatas. Drauge su kitais sportininkais ant parketo namuose bus galima išvysti ir vieną tituluočiausių visų laikų standartinių šokių porų – Lietuvos atstovus Evaldą Sodeiką ir Ievą Sodeikienę.

Čempionais tapę Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė<br>H.Rolando nuotr.
Čempionais tapę Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė<br>H.Rolando nuotr.
Čempionais tapę Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė<br>H.Rolando nuotr.
Čempionais tapę Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė<br>H.Rolando nuotr.
Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br>lssf.lt nuotr.
Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br>lssf.lt nuotr.
Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br>lssf.lt nuotr.
Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika.<br>lssf.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 12:50 PM

Šiuo metu jau tris pasaulio čempionų titulus ir du Europos čempionato aukso medalius turintis duetas sieks trečiojo aukščiausiojo senojo žemyno titulo savo karjeroje. Likus kelioms dienoms iki varžybų, pakalbinti šokėjai užsiminė ir apie kitus tikslus, kuriuos brėžia sau po šio svarbaus starto.

„Nėra ko slėpti – patys jau prieš kurį laiką supratome, kad Vilniuje būsime vieni vyriausių čempionato dalyvių. Skaičiuojame, kad už kai kuriuos konkurentus esame vyresni dešimčia ar net daugiau metų,“ – šypsojosi E. Sodeika, pridurdamas, kad toks faktas verčia dažniau susimąstyti apie jaunąją kartą.

Abu šokėjai pripažįsta, kad vis dažniau pagalvoja, jog mėgėjų varžybose jau galėtų užleisti vietą jaunesniems, o patys norėtų planuoti kitus tiek sportinius, tiek asmeninio gyvenimo tikslus.

„Jau žinome, kad Europos čempionatas Vilniuje mums bus tarsi lūžio taškas. Todėl tai yra ir dar viena priežastis, kodėl nuo vasaros koncentravomės tik į šias varžybas – norime parodyti geriausią šokį ir tikime, kad publika arenoje mus palaikys,“ – ir su džiugesiu, ir su jauduliu kalbėjo I. Sodeikienė.

Sportininkė prisiminė 2019 m. Vilniuje surengtą pasaulio čempionatą, kuomet sausakimša arena Lietuvos poras palaikė taip stipriai, jog per finalą beveik nebuvo girdėti muzikos.

„Šokiai yra tokia sporto šaka, kurioje to tiesioginio azarto išraiškos paprastai būna mažiau nei tose šakose, kur aiškiai matai sumestus taškus ar likusį atstumą. Tačiau Lietuvoje publika visada nustebina ir mums pačius ir kitus šokėjus – palaikymas čia tikrai ne kaip šiaurės krašte! Esant tokiam palaikymui, visada norisi ir žiūrovams grąžinti energiją – pažadame, kad šeštadienį Vilniuje atiduosime save...“ – sakė šiuo metu treniruočių stovykloje startui besiruošiantys Lietuvos šokėjai.

Nuo 2010 m. kartu šokantys Evaldas ir Ieva Sodeikos yra viena tituluočiausių visų laikų sportinių šokių porų – mėgėjų lygoje jie laimėjo visus įmanomus trofėjus. Devynis kartus Lietuvos čempionai kelią link aukštumų pradėjo pirmiausiai įsiverždami į pagrindinių tarptautinių turnyrų finalus, po kurio laiko jie keturis kartus pasipuošė pasaulio čempionato bronza, du kartus – sidabru, o dabar – jau ir tris kartus planetos pirmenybių auksu. Europos čempionais E. ir I. Sodeikos kol kas yra tapę du kartus. Du kartus į Lietuvą jie parvežė pasaulio taurę ir vieną kartą – Europos taurę. Savo kolekcijoje sportininkai turi ne tik sportinius apdovanojimus, bet taip pat – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį.

Daugiau apie E. Sodeikos ir I. Sodeikienės pasiruošimą bei sportininkų kasdienybę skaitykite ir stebėkite Lietuvos sportinių šokių federacijos soc. tinklų paskyrose!

Standartinių šokių Europos čempionatas vyks „Avia Solutions group“ arenoje Vilniuje, gruodžio 2 d. Nuo 19 val. prasidės finaliniai čempionato turai, planetos reitingo Lotynų Amerikos šokių varžybos, parodomoji programa, kurioje – ir pasaulio bei Europos breiko čempionė Dominika Banevič – Bgirl Nicka, ir pasaulio hiphopo čempionas Edgaras Kerpė, ir gyvos muzikos orkestras, vadovaujamas Ugniaus Vaiginio.

Be E. Sodeikos ir I. Sodeikienės, Lietuvai pasaulio čempionato taip pat atstovaus jaunas G. Kalašnikovo ir D. Šemeškevičiūtės duetas. Prie Europos čempionato organizavimo prisideda Nacionalinė sporto agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.