EUROLYGA 2023

Lazdynų baseine – pirmas tarptautinis suaugusių vandensvydžio turnyras

Šiais metais atidarytas Lazdynų baseinas jau šį savaitgalį sulauks pirmojo tarptautinio vandensvydžio turnyro. Būtent Vilniuje vyks Šiaurės Europos vandensvydžio lygos kvalifikacijos pirmojo etapo D grupės turnyras.

Lazdynų baseine – pirmas tarptautinis suaugusių vandensvydžio turnyras.<br> Organizatorių nuotr.
Lazdynų baseine – pirmas tarptautinis suaugusių vandensvydžio turnyras.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 11:40 AM

Dėl vienintelio kelialapio į antrąjį etapą Vilniaus „Sostinės sporto centro-Delfino“ komanda kovos su „Linkoping SF“ (Švedija) ir Helsinkio „Kuhat“ (Suomija) ekipomis. Paskutinę akimirką iš turnyro pasitraukė Malmės (Švedija) klubas. Jį pakeis be konkurencijos rungtyniausianti Lietuvos U19 vandensvydžio rinktinė. Pastaroji ruošiasi Europos jaunimo čempionato atrankai.

„Smagu, kad savaitgalį naujame Lazdynų baseine turėsime pirmą tarptautinį suaugusių turnyrą. Tokio lygio varžybų čia dar nėra buvę. Jeigu viskas vyks sklandžiai, Šiaurės Europos vandensvydžio lygos organizatoriai planuoja Vilniui suteikti teisę organizuoti ir vieną iš finalinių turnyrų“, – sakė Vilniaus komandos vadovas ir treneris Nerijus Papaurėlis.

Jis neslepia, kad pirmą kartą Lazdynų baseine organizuojant tokį renginį, iššūkių yra nemažai. Daug energijos atima baseino paruošimas, elektroninės įrangos pritaikymas. N. Papaurėlio teigimu, reikia dar daug mokytis bei įgyti patirties tiek organizatoriams, tiek teisėjams, tiek dalyviams.

Vilniaus vandensvydininkai treniruojasi ne didžiajame baseine, kur vyks turnyro kovos, o perpus mažesniame 25 m baseine, todėl jiems tai bus praktiškai tokia pati patirtis kaip ir užsienio komandoms. Visgi vilniečiai šįkart turės žiūrovų palaikymą.

„Spalio mėnesį Šiaurės Europos šalių klubų čempionate rungtyniavome su „Linkoping SF“ komanda ir ją nugalėjome solidžiu skirtumu, bet kiek žinau, ekipos prieš naują sezoną pasistiprino žaidėjais iš užsienio. „Kuhat“ nėra stipriausia Suomijos komanda, šalies pirmenybėse iškovojo bronzą, bet mes neturime atsipalaiduoti ir sieksime pirmosios vietos. Toks yra tikslas, todėl turime būti susikaupę. Sieksime stipriai pradėti turnyrą“, – pabrėžė N. Papaurėlis.

Turnyras Lazdynų baseine prasidės šeštadienį, gruodžio 2 dieną. 10 val. „Sostinės sporto centras-Delfinas“ žais su „Linkoping SF“ komanda, o 11.30 val. Lietuvos jaunimo rinktinės laukia akistata su Helsinkio „Kuhat“ ekipa. 17 val. vilniečiai susitiks su Helsinkio klubu, o 18.30 val. Lietuvos U19 rinktinė žais su švedais.

Sekmadienį 11 val. įvyks Suomijos ir Švedijos klubų tarpusavio akistata, o 12.30 val. turnyrą užbaigs Vilniaus komandos mačas su Lietuvos jaunimo rinktine.

Analogiškas E grupės turnyras savaitgalį vyks Stokholme (Švedija).

Iš viso šeštajame Šiaurės Europos vandensvydžio lygos turnyre dalyvauja 22 komandos iš 15 valstybių. 15 ekipų savo kovas pradės kvalifikaciniuose turnyruose A, B ir C grupėse sausio mėnesį Antverpene (Belgija), Rumunijoje ir Tenerifėje (Ispanija).

Antrasis etapas vyks kovo mėnesį. Šešios stipriausios antrojo etapo komandos pelnys kelialapius į finalinį aštuntuką. Tie klubai, kurie nepateks į finalinį etapą, turės galimybę kautis dėl „Nordic Trophy“ taurės.

Finalinis etapas, kuriame žais aštuonios komandos, bus surengtas pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje. Tuo pat metu vyks ir „Nordit Trophy“ finalai.

Finaliniame Šiaurės Europos vandensvydžio lygos etape vietą turi Lietuvos čempionas Elektrėnų „Žaibas“, kuris šiuo metu sėkmingai varžosi LEN „Challenger Cup“ turnyre. Ši Lietuvos ekipa gruodžio 9 dieną tame pačiame Lazdynų baseine žais atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes su Mukrono „Royal Dauphins Mouscronnois“ (Belgija) komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.