EUROLYGA 2023

Lietuvos paplūdimio tinklininkai Filipinuose žengė į atkrintamąsias varžybas

Filipinuose vykstančiame paskutiniame šių metų „Beach Pro Tour Challenge“ serijos paplūdimio tinklinio turnyre vietas atkrintamosiose varžybose pelnė abi stipriausios Lietuvos poros.

 Audrius Knašas<br> Volleyball World nuotr.
 Audrius Knašas<br> Volleyball World nuotr.
 Ainė Raupelytė<br> Volleyball World nuotr.
 Ainė Raupelytė<br> Volleyball World nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 4:14 PM, atnaujinta Dec 1, 2023, 4:15 PM

Į moterų turnyro aštuntfinalį pateko Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė, kurios tapo C grupės nugalėtojomis, nors aikštelėje praleido vos keletą minučių.

Grupės pusfinalyje mūsiškės žaidė su kanadietėmis Heather Bansley ir Sophie Bukovec. Pirmajame sete lietuvėms pirmaujant 8:2, kanadietės pasitraukė iš kovos ir pergalė buvo įskaityta Lietuvos sportininkėms.

Grupės finale M.Paulikienė ir A.Raupelytė turėjo žaisti su trečiomis pagal skirstymą ispanėmis Daniela Alvarez ir Tania Moreno, bet pastarosios atsisakė žaisti, todėl be kovos pergalė įrašyta lietuvėms.

Aštuntfinalyje Lietuvos paplūdimio tinklininkės žais su prancūzėmis Lezana Placette ir Alexia Richard. Iki šiol vienintelę tarpusavio akistatą yra laimėjusios prancūzės.

Vyrų turnyro A grupės pusfinalyje lietuviai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas po atkaklios kovos 1–2 (17:21, 21:15, 6:15) nusileido prancūzams Arthurui Canet ir Teo Rotarui.

Vėliau vykusiose išgyvenimo rungtynėse dėl trečios vietos grupėje mūsiškiai 2–0 (21:15, 21:15) nepaliko vilčių anglams Frederickui Bialokozui ir Issai Batrane‘ui bei žengė į atkrintamąsias varžybas.

Mūsų vyrų komanda pateko tarp keturių geriausių trečiąsias vietas užėmusių duetų, todėl taip pat iškart pateko į aštuntfinalį. Jame mūsiškių laukia akistata su prancūzais Samueliu Cattetu ir Olivieriu Barthelemy.

Verta pažymėti, kad Filipinuose šiuo laikotarpiu vyrauja karštas oras. Dienomis temperatūra siekia per 30 laipsnių.

Kvalifikacijoje savo jėgas išbandė dar viena Lietuvos moterų komanda – Danielė Kvedaraitė ir Jekaterina Kovalskaja. Deja, jos pirmajame atrankos rate 0–2 (17:21, 19:21) pralaimėjo amerikietėms Teegan van Gunst ir Kimberly Hildreth.

Turnyro Filipinuose prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.