EUROLYGA 2023

Vilniaus vandensvydininkai užtikrintai žengė į antrąjį Šiaurės Europos vandensvydžio lygos etapą

Savaitgalį Lazdynų baseine surengtas pirmas tarptautinis suaugusių vandensvydžio turnyras – čia vyko Šiaurės Europos lygos kvalifikacijos D grupės turnyras.

 Vilniaus vandensvydininkai užtikrintai žengė į antrąjį Šiaurės Europos vandensvydžio lygos etapą<br> Augusto Četkausko nuotr.
 Vilniaus vandensvydininkai užtikrintai žengė į antrąjį Šiaurės Europos vandensvydžio lygos etapą<br> Augusto Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 1:32 PM

Dėl vienintelio kelialapio į antrąjį etapą, kuris vyks kovo mėnesį, Vilniaus „Delfino“ komanda varžėsi su Suomijos bei Švedijos ekipomis. Savo jėgas čia išbandė ir Lietuvos U19 rinktinė, pakeitusi į Vilnių neatvykusią Malmės (Švedija) komandą.

Vilniaus vandensvydžio klubas pateisino favorito statusą ir užtikrintai žengė į kitą etapą. Rimčiausią iššūkį jiems mete ne užsienio ekipos, o Lietuvos jauniai.

Pirmosiose rungtynėse „Delfino“ vandensvydininkai 13:5 (7:1, 1:1, 1:0, 4:3) nugalėjo „Linkoping“ (Švedija) ekipą.

Nugalėtojams 4 įvarčius pelnė Nemanja Miličius, po 2 – Karolis Blaževičius ir Andrzejus Maciejewskis, po 1 – Ignas Kižys, Denysas Kislenko, Darius Tomaševskis, Ernestas Zakarevičius ir Adomas Tonkich.

Kitose rungtynėse vilniečiai net 27:7 (8:1, 7:1, 7:2, 5:3) nepasigailėjo Helsinkio „Kuhat“ (Suomija) ekipos.

Šiame mače 5 įvarčiais pasižymėjo K.Blaževičius, 4 – Filippo Bassetti, 3 – E.Zakarevičius, D.Kislenko, D.Tomaševskis ir N.Miličius, 2 – A.Maciejewskis ir Gregorio de Blasi, 1 – I.Kižys bei A.Tonkich.

Antrąją varžybų dieną Vilniaus ekipa turėjo rimčiausią išbandymą – kovinga Lietuvos U19 rinktinė įveikta 15:10 (3:2, 5:2, 5:2, 2:4).

Vilniaus klubui net 6 įvarčius pelnė D.Kislenko, po 2 – F.Bassetti ir N.Miličius, po 1 – K.Blaževičius, I.Kižys, A.Maciejewskis ir A.Tonkich. Lietuvos U19 rinktinėje 3 taikliais metimais pasižymėjo Agnius Liupševičius, 2 – Evaldas Svietlikovskis bei Deividas Kunikauskas, 1 – Lukas Andrejaitis, Patrykas Pašukas ir Antonas Jarmolkovičius.

„Esame labai patenkinti žaisdami naujoje mums arenoje. Tai mums buvo taip pat nauja patirtis kaip ir kitoms komandoms, nes didžiajame Lazdynų baseine dar neteko žaisti. Baseinas paruoštas tikrai puikiai, todėl manau, kad galima čia rengti neblogus turnyrus“, – pasakojo „Delfino“ kapitonas K.Blaževičius.

Sportininko teigimu, vilniečių varžovai jiems buvo žinomi iš anksčiau. Jo teigimu, užsienio svečiams nepavyko rimtai pasipriešinti Vilniaus ekipai, o pagirti galima tik Lietuvos jaunimo komandą, kuri, nors ir žaisdama be konkurencijos, rimčiausiai kibo į atlapus vilniečiams.

„Mūsų tikslas yra patekti į finalinį Šiaurės Europos vandensvydžio lygos etapą. Antrajame etape jau lauks aukštesnio lygio komandos, kurioms reikės priešintis. Bet kokiu atveju, savo tikslų sieksime bet kokia kaina. Dirbsime, nes tikslas yra vienas“, – teigė K.Blaževičius.

Lietuvos jaunių rinktinė Lazdynų baseine taip pat 18:7 nugalėjo Helsinkio ekipą, 10:8 palaužė „Linkoping“ komandą ir turnyre užėmė antrąją vietą.

U19 rinktinės kapitonas A. Liupševičius džiaugėsi gauta papildoma galimybe įgauti žaidybinės patirties ruošiantis Europos jaunių čempionato atrankos turnyrui kovo 15–17 dienomis.

„Mūsų komanda yra nebloga, esame jau žaidę nemažai turnyrų. Šįkart neturėjome visų žaidėjų, bet visą turnyrą vertinu neblogai. Kiek galėjome, tiek atidavėme savęs. Neturiu jokių nusiskundimų. Baseinas man Vilniuje tikrai patiko. Čia treniruojamės su Elektrėnų „Žaibo“ komanda. Sakyčiau, kad užsienyje tikrai esu matęs prastesnių baseinų, kur vyksta varžybos“, – mintimis dalinosi A.Liupševičius.

Kalbėdamas apie Europos jaunių pirmenybių atranką, A.Liupševičius neabejoja, kad ši karta gali pasiekti tai, ko dar nėra pavykę Lietuvos vandensvydžio istorijoje – patekti į finalinį turnyrą.

Antrasis Šiaurės Europos vandensvydžio lygos etapas vyks kovo mėnesį Stokholme. Nuo šio etapo turnyre dalyvaus Lietuvos čempionas Elektrėnų „Žaibas“. Stipriausios antrojo etapo komandos pelnys kelialapius į finalinį aštuntuką. Tie klubai, kurie nepateks į finalinį etapą, turės galimybę kautis dėl „Nordic Trophy“ taurės.

Finalinis etapas, kuriame žais aštuonios komandos, bus surengtas pavasario pabaigoje – vasaros pradžioje. Tuo pat metu vyks ir „Nordic Trophy“ finalai.

Gruodžio 9 dieną Lazdynų baseine atsakomąsias LEN „Challenger Cup“ turnyro ketvirtfinalio rungtynes žais Elektrėnų „Žaibas“. Pirmosiose rungtynėse išvykoje Lietuvos ekipa 17:7 nugalėjo Mukrono „Royal Dauphins Mouscronnois“ (Belgija) komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?