EUROLYGA 2023

Lietuvos graplingo čempionatas – likus pusdieniui pakeista dislokacija ir nauji čempionai

Savaitgalį Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriuje buvo surengtas atvirasis Lietuvos graplingo čempionatas, kurį absoliučiose kategorijose laimėjo Latvijos atstovas Janis Kogutics ir jurbarkietė Lijana Lipinskaitė. Tai buvo paskutinysis metų turnyras, po kurio dalyviai galutinai susidėliojo 2023 metų reitingo vietas.

Lietuvos graplingo čempionatas – likus pusdieniui pakeista dislokacija ir nauji čempionai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Lietuvos graplingo čempionatas – likus pusdieniui pakeista dislokacija ir nauji čempionai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-05 14:57

„Pagaliau paaiškėjo geriausi sportininkai visose amžiaus grupėse. Jie visi bus apdovanoti jau kitų metų vasario 10 dieną Šakių kultūros centre, kur bus minimas dešimtasis Lietuvos graplingo federacijos gimtadienis“, – sakė federacijos įkūrėjas Kęstutis Smirnovas.

Pirmąkart per dešimtmetį skaičiuojančios organizacijos istoriją, likus pusdieniui iki čempionato starto, teko keisti jo vietą.

„Likus parai iki varžybų pradžios salė jau buvo paruošta, tačiau tą patį vakarą paaiškėjo, kad dėl nenumatytos situacijos varžybas reikia perkelti į kitą salę. Neslėpsiu, buvo didelis iššūkis, su kuriuo puikiai susitvarkėme. Dėkoju visiems prisidėjusiems prie šio neeilinio įvykio. Tokie iššūkiai parodo, kad esame vieninga ir stipri bendruomenė“, – čempionato niuansus pasakojo K.Smirnovas.

Dalyvius sveikino Šakių rajono meras Raimondas Januševičius bei Marijampolės PRC direktorius Gražvydas Juodišius. Čempionate buvo išdalinti 63 medalių komplektai. Vyrų grupėje disciplinoje be kimono triumfavo: Aleksandras Juzikas (64 kg), Raimondas Zeniauskas (72 kg), Martynas Marcenko (80 kg), Arnas Šaduika (+90 kg). Tarp merginų nepralenkiamos buvo: Airida Kupstaitė (47 kg), L.Lipinskaitė (61 kg), Alise Šulca (69 kg), Sandra Bacevičiūtė (+69 kg).

Disciplinoje su kimono nugalėtojais tapo: A.Juzikas (64 kg), Vladimirs Rimkevics (72 kg), J.Kogutics (+90 kg), A.Kupstaitė (53 kg), Miglė Nemanytė (69 kg), S.Bacevičiūtė (+69 kg).

Svarbiausiose čempionato dvikovose, kur sprendėsi absoliučių svorio kategorijų nugalėtojai, J.Kogutics finale įveikė sidabrą laimėjusį A.Šaduiką, o L.Lipinskaitė – Sandrą Bacevičiūtę.

„Prisipažinsiu, kad lyginant su ankstesniais metais, dabar nuspėti nugalėtojus yra žymiai sunkiau. Kur kas daugiau lygių kovų, kur kas daugiau intrigos ir kur kas daugiau sensacijų. Bet kokiu atveju, noriu pasidžiaugti už kiekvieną nugalėtoją ir darsyk pasveikinti juos“, – sakė K.Smirnovas.

2023-ieji metai federacijai baigti, netrukus prasidės pasiruošimas kitam jubiliejiniam sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.